ناوال راویکانت

ناوال راویکانت | زندگی نامه به همراه ترجمه پادکست ها و کتاب هایش

پادکست فارسی ناوال راویکنت

ترجمه پادکستهای ناوال راویکانت

برای مشاهده ترجمه پادکستها و دروس ناوال راویکانت کلیک کنید.

آشنایی با ناوال راویکانت

ناوال راویکانت (Naval Ravikant)، در وهله اول به عنوان یک کارآفرین و سرمایه گذار هندی-آمریکایی شناخته می­شود که در زمینه پادکست نیز فعالیت قابل توجهی دارد. به طوری که اکثر طرفداران ناوال، او را از پادکست­هایش می­شناسند.

فعالیت­ او در حیطه سرمایه گذاری، شگفت ­انگیز است؛ به صورتی که اگر تعداد شرکت­هایی که او در آن­ها سرمایه گذاری کرده را ذکر کنیم، حیرت ­زده خواهید شد. در واقع همین حضور موثر و فعال ناوال راویکانت در عرصه کارآفرینی و سرمایه گذاری سبب شده تا سخنانش برای مردم قابل توجه و احترام باشند. چرا که بالطبع زمانی که او از چگونگی سرمایه گذاری و ثروتمند شدن صحبت می­کند، همه به صحت حرف­های او ایمان دارند و می­دانند که حرف­های او صرفا طبل تو خالی نیستند و ناوال تمام حرف­هایش را یک عمر زندگی کرده است.

ناوال راویکانت یکی از بنیانگذاران، رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل سابق AngelList است. او از همان ابتدا در بیش از 200 شرکت سرمایه گذاری کرده است. از جمله این شرکت­ها که حتما در مورد آن­ها شنیده ­اید، می­توانیم به Posmark, Wish.com, Twitter, FourSquare, Uber, Opendoor, SnapLogic, Notion , Thumbtack, Postmates, Yammer, OpenDNS, Bolt, Stack Overflow, Clubhouse, Clearview و… اشاره کنیم که حتی 5 درصد از لیست بلند بالای سرمایه گذاری­های ناوال را شامل نمی­شوند!

با تمام این تفاسیر، می­توان در همین ابتدای کار به رزومه قوی ناوال پی برد که از او یک مرد خارق­ العاده می­سازد. ناگفته نماند که او جایگاه یکی از اعضای انجمن ادموند هیلاری را هم به خود اختصاص می­دهد و در ادامه همه موفقیت­هایی که داشته، تمام توان خود را به کار گرفته است تا از طریق تولید پادکست و سخنرانی، در مورد زوایای مختلف چگونگی یک انسان کامل بودن، صحبت کند. اگر به دنبال سلامتی، ثروت و شادی، می­گردید؛ ادامه این بحث را از دست ندهید. ناوال می­تواند افکار شما را چندین مایل جابجا کند.

گذری به زندگی ناوال راویکانت از گذشته تا کنون و تحصیلات او

ناوال راویکانت در تاریخ 5 نوامبر سال 1974 در هند، نیو دهلی، به دنیا آمد. ناوال در 9 سالگی به همراه مادر و بردارش کمال به نیویورک مهاجرت کرد.

در سال 1991، ناوال از دبیرستان استیووسانت فارغ­التحصیل شد و در ادامه در سال 1995 با مدارک تحصیلی علوم کامپیوتر و اقتصاد، از کالج دارتموث فارغ ­التحصیل شد. در همان دوره کالج، وی توانست کارآموزی خود را در شرکت حقوقی دیویس پولک و واردول، بگذارند. این کارآفرین قهار در آن زمان برای مدت کوتاهی هم در گروه مشاوره بوستون فعالیت می­کرد.

گذری به زندگی ناوال راویکانت از گذشته تا کنون و تحصیلات او

تمام این اطلاعات، مجموعه ­ای از زندگینامه ناوال راویکانت به صورت مختصر هستند که اکنون شما می­دانید ناوال یک کارآفرین بسیار نقش آفرین در عرصه سرمایه گذاری است که توانسته از این طریق به شهرت جهانی دست پیدا کند. اما پیش از بررسی قدم به قدم زندگی او، خوب است در مورد او و پادکست­هایش بیشتر بدانیم. در واقع آن­چه که ناوال را به جهان معرفی می­کند، سخنانی هستند که او از بطن تجربیاتش به لب می ­آورد و می­تواند زندگی شما را به دو بخش قبل شناخت ناوال و بعد شناخت او تقسیم کند!

ناوال راویکانت در دنیای پادکست و علت موفقیت او در این راه

فعالیت ناوال در دنیای پادکست، مثال زدنی است. مردی هندی تبار که اگر فقط برای یک­بار، پای سخنان نابش بنشینید، امکان ندارد او را رها کنید. ملموس­ ترین ویژگی که منجر به شهرت پادکست­های این مرد دوراندیش می­شود، دقیق و سنجیده صحبت کردن او است. بسیاری از مخاطبان او به زبان عامیانه می­گویند که چگالی حرف­های بدرد بخور ناوال بسیار بالا است و کم­تر کسی می­تواند، مخاطب را در بازه زمانی کوتاه مانند یک ساعت، به سمت مفهوم ­های شگفت­ انگیز سوق دهد. آن ­هم مفاهیمی که شاید درست شنیدنشان هم وابسته به فسفر سوزاندن مغز باشد!

ناوال، یک جمله را به گونه­ ای بیان می­کند که شما نتوانید منتظر جمله بعد باشید؛ چرا که هنوز درگیر همان جمله اول هستید! و همین مورد عطش شنیدن را در مخاطب برمی­انگیزد.

نکته جالب دیگری که در خصوص موفقیت پادکست­های او قابل بیان است، به فعالیت او در حساب توییترش بازمی­گردد. توییت­ زدن برای ناوال یک بُعد از زندگی به حساب می­آید؛ که حتی سعی می­کند به تمام سوالات فالوورهایش پاسخ دهد. به گونه ­ای که اگر در توییتر از او سوال بپرسید، احتمالا بدون پاسخ نخواهد ماند.

زنجیره نامرئی افکار ناوال که در پادکست­هایش به نمایش درمی­آید

شاید در وهله اول چنین به نظر برسد که زندگی ناوال راویکانت، در یک مسیر کاملا صاف و بدون هیچ پیچ و خمی پیش می­رود؛ به طوری که هیچ گوشه تاریکی در زندگی او قابل یافتن نیست. اما اگر به پادکست­های وی از نقطه صفر تا صد گوش فرا دهید، به این گوشه­ های تاریک پی خواهید برد که ابتدا در ذهن ناوال به عنوان یک سوال مطرح می­شدند و او سعی کرده است با پاسخ دادن به این سوالات در پادکست­هایش، تاریکی ­ها را به سمت روشنایی سوق دهد. در واقع مخاطبان این کارآفرین بسیار خوشبخت هستند که می­توانند در زندگی او سهیم باشند و از تجربیات او با تمام زاویا آگاه شوند.

زنجیره نامرئی افکار ناوال که در پادکست­هایش به نمایش درمی­آید

فرضیه ­ای که در خصوص صحبت­های ناوال وجود دارد این است که او با یک نخ افکارش را به یکدیگر متصل کرده است و شاید در ظاهر گره­ه ای این نخ به هم مرتبط نباشند، اما او سعی می­کند در صحبت ­هایش این اتصال را به وجود آورد. به طوری که در میان سخنان ناوال به رابطه توقع و شادی دست پیدا می­کنید یا می­توانید از چیزهایی که نمی­توان با پول خرید، مطلع شوید.

در نتیجه تمام این تعاریف، تنها صفات کارآفرین و سرمایه گذار برای او بسیار کم هستند؛ او یک فیلسوف، عارف، سخنران ماهر، پادکستر و تولید کننده محتوا یا حتی معلمی به شمار می­آید که می­خواهد یک جهان را به دانش آموزی بگیرد و تدریس کند.

سفر با ناوال از دهلی تا نیویورک

اکنون که با افکار ناوال آشنا هستیم، می­توانیم به بحث اصلی خود برگردیم و زندگی او را کمی­ جزئی ­تر بررسی کنیم. همان­طور که پیش از این هم ذکر کردیم ناوال به همراه مادر و برادش به نیویورک نقل مکان کرد. در آن زمان مادر این دو کودک، ناوال 9 ساله و کمال 11 ساله را به تنهایی بر عهده گرفته بود که سختی ­های زیادی را در این مسیر متحمل شد. سختی­های مانند روزانه دو شیفت کار کردن برای سیر شدن شکم فرزاندنش. طبق گفته­ های ناوال، همین سختی­ های مادرش بود که شخصیت او را به طرز زیبایی شکل داد و او را با درد کشیدن و تلاش برای موفقیت آشنا کرد. او در آن زمان، کودکی بود که از پشت ویترین به آرزوهایش نگاه می­کرد و رویا می­پروراند، همین کودک بعدها به مرد بزرگی تبدیل شد که می­توانست میلیون­ها ویترین را خریداری کند. برای همین او هرگز از چیزی ساده عبور نکرد و همیشه به عمق قضایا رجوع می­کرد تا حداکثر موفقیت را به دست آورد. ناوال برای شرح این مسیر می­گوید که تمام چیزهایی که امروز به نقاط قوتش تبدیل شده­اند، روزگاری، سختی­های غیرقابل تحملی را برایش به دنبال داشتند.

سفر با ناوال از دهلی تا نیویورک

البته لازم به ذکر است که روحیه شرقی ناوال در پیدایش روحیه جنگی او بسیار تاثیر داشته است. البته او عقیده دارد که این سبک زندگی آن­قدرها هم که به نظر می­رسد مفید و جذاب تلقی نمی­شود. او عقیده دارد ما در دنیای زندگی می­کنیم که رسانه ­ها سعی دارند افرادی مانند لری پیج و ایلان ماسک را در نظر همه مردم بسیار بزرگ و موفق نشان دهند و در ادامه این حس را به ما تلقین می­کنند که برای دستیابی به موفقیت باید ایلان ماسک باشیم. در این حالت مهم نیست که ما چه دستاوردهایی داریم، اگر به دستاوردهای شخصی چون ایلان ماسک دست نیافته باشیم، پس موفق نیستیم! او این عقیده را به عنوان رویای آمریکایی معرفی می­کند و می­گوید این رویا باعث می­شود که ما همیشه ناراحت باشیم. برای همین این نقل قول را برای مردم داشته است:

«اشتیاق قراردادی است که با خود می­بندیم، تا وقتی که به چیزی نرسیده ­ایم خوشحال نباشیم!»

بر همین اساس ناوال این روزها بیشتر به دنبال کم کردن فشار زندگی ­اش است و خیلی دوست دارد شاد بودن و بودن در لحظه را تجربه کند. البته هنوز هم همان سرسختی گذشته را دارد؛ با اینکه دلش می­خواهد به ناوال 10 سال گذشته توصیه کند که کمی بیشتر صبر داشته باشد و استرس بیش از حد را تجربه نکند. این چیزی است که احتمالا ناوال راویکانت هر ده سال به ده سال به خودش یادآوری می­کند.

تعریف ناوال راویکانت از موفقیت

از نظر ناوال راویکانت، برچسب موفقیت را تنها به افرادی می­توان چسباند که از میدان بازی، موفق بیرون بیایند. به عنوان مثال زمانی که یک قهرمان ورزشی، مقام می­ آورد یا کارآفرینی که در بیزینس خود سروصدا می­کند، به درجاتی رسیده ­اند که بتوان به آن­ها گفت موفق هستند.

ناوال تمام این بحث­ها را به طور گسترده ­تری در پادکست­های خود به مخاطبینش ذکر می­کند و به گونه ­ای مسیر موفقیت را کاملا نشان می­دهد.

تعریف ناوال راویکانت از موفقیت

البته لازم به ذکر است که چند سال قبل ناوال افرادی را موفق می­خواند که چیزهای ارزشمندی را خلق و به دنیای اضافه کرده ­اند. به عنوان مثال استیو جابز، مارک اندریسن، ساتوشی ناکوموتو و.. آدم­های موفقی بودند که کارهای بزرگی را در جامعه بشریت انجام دادند.

در حالی که امروز کسانی از نظر ناوال موفق هستند که به طور کلی از بازی خارج شده ­اند و فراتر از آن رفته ­اند. کنترل ذهنی و آگاهی فوق­العاده، مهم­ترین فاکتورهای یک انسان موفق هستند که ناوال می­تواند با صراحت از موفقیت آن­­ها بگوید. او می­گوید انسان­هایی موفق هستند که هیچ نیازی به دیگران ندارند؛ مانند کریشنامورتی. این فرد تاثیر زیادی بر روی مدل ذهنی کنونی ناوال دارد.

ناوال می­گوید که همه ما فریلنسر هستیم!

یکی از نظریه ­­هایی که ناوال راویکانت در پادکست­هایش به طور عمومی ارائه می­دهد، در مورد اعتقاد شخصی او می­باشد که می­گوید در یک بازه زمانی طولانی، به عنوان مثال در 50 الی 100 سال آینده، هر فرد برای خودش کار خواهد کرد. این موضوع برگرفته از برعکس شدن روند انقلاب صنعتی است که از انقلاب اطلاعات تاثیر گرفته است. انقلاب صنعتی، سازمان­های مکانیکی زیادی را به وجود آورد تا انسان­ها بتوانند دور هم جمع شوند و به اهداف بزرگی دست پیدا کنند. در حالی که انقلاب اطلاعات، سدهای ارتباطی را از بین برد و موجب بهینه شدن سازمان­ها شد. همین مورد سبب شد که نیروی انسانی کم­تر بتواند در بازه زمانی کم­تر به همان موفقیتی دست پیدا کند، پیش از آن نیروی انسانی گسترده­ تر در بازه زمانی طولانی ­تری توان دستیابی به آن را داشت. به طوری که به جای 1000 نفر، 100 نفر می­توانستند همان عملیات را انجام دهند. شاید در وهله اول چنین به نظر برسد که این حالت بسیار مطلوب است، اما تعداد افراد موفق در این ماجرا 10 برابر کم­تر شده است! به طوری که ما در آینده شاهد شرکت­هایی با تعداد 10 کارکن و حتی یک کم­تر خواهیم بود؛ تا جایی که در نهایت هرکس شرکت خود را داشته باشد و شرکت ­های تک نفره تشکیل شود.

ناوال می­گوید که همه ما فریلنسر هستیم!

در این آینده­ای که تصور می­شود، زمانی که انسان­ها از خواب بیدار می­شوند، لپ تاپ یا دستگاه دیگری را روشن می­کنند و با پیشنهادات کاری رو به ­رو می­شوند. پیشنهادهای زیادی وجود خواهند داشت که می­توان بر اساس توافق یک مورد را انتخاب کرد. چنین جریانی، آزادی به دنبال دارد و هر شخص، هر موقع که بخواهد می­تواند به مرخصی برود و هر زمان که مایل باشد کار کند؛ در این صورت همه ما به یک فریلنسر تبدیل خواهیم شد که برای خودش کار می­کند. در واقع، حتی همین الان هم ما شاهد همین اتفاق هستیم و می­بینیم که بسیاری از افراد به این صورت کار می­کنند، اما این اتفاق تا جایی ادامه پیدا خواهد کرد که کاملا همه ­گیر شود!

ناوال راویکانت در پادکست­ هایش از چه صحبت می­کند؟

همان­طور که اشاره کردیم، ناوال در پادکست­هایش از هر سویی به سوی دیگر می­رود که در نهایت همه ابعاد صحبت­هایش را مانند یک زنجیر به یکدیگر متصل می­کند. در حقیقت آن­چه که ناوال قصد دارد در پادکست­هایش به مخاطبانش آموزش دهد این است که چگونه موفق باشند و در این مسیر حالشان هم خوب باشد. ناوال عقیده دارد که زندگی باید با لذت پیش برود انسان­هایی که خود را در کار و تلاش غرق می­کنند، بدون اینکه هیچ حسی در خصوص زندگی و لذت­هایش داشته باشند، در یک کلام باخته­ اند.

ناوال راویکانت در پادکست­ هایش از چه صحبت می­کند؟

به صورت کلی، مواردی که او در پادکست­هایش ذکر می­کند، در گام اول به عنوان یک سوال مطرح می­شوند و در ادامه ناوال سعی می­کند پاسخ این سوالات را هم برای خود و هم برای مخاطبانش به طور واضح بیان کند. به عنوان مثال این سوالات می­توانند در شکل­های زیر بیان شوند:

  • چرا باید ثروتمند شویم؟
  • ثروتمند بودن و تفاوت آن با پولدار بودن
  • رابطه توقع و سادی چیست؟
  • الزام خوش بینی در دنیای امروز چیست؟
  • معنای زندگی
  • تعریف از شانس
  • تعریف ناوال از عزت نفس
  • صلح درونی و ارتباط آن با شاد بودن
  • عدم امکان جایگزین شدن در دنیای شغلی
  • چیزهایی که با پول قابل خریدن نیستند
  • مهارت­های خارق­العاده

و…

حضور ناوال راویکانت در پادکست جو روگن

جو روگن، یک پادکستر محبوب و معروف است که در معروف­ترین پادکست جهان یعنیThe Joe Rogan Experience، افراد مشهور زیادی را دعوت کرده است تا از طریق گفتگو با آن­ها، تجربیات افراد موفق جهان را به گوش مخاطبان پادکست خود برساند.

حضور ناوال راویکانت در پادکست جو روگن

به عنوان مثال ایلان ماسک، جردن پیترسون، جک دورسی، لکس فریدمن، مارک زاکربرگ، اندرو تیت و بسیاری از افراد مشهور دیگر در این پادکست حضور داشته ­اند. ناوال راویکانت نیز به عنوان میهمان در یکی از قسمت­های این پادکست حضور داشته است که در مورد چگونه خوشحال بودن، طریقه­ های ثروتمند شدن و داشتن زندگی بهتر صحبت می­کند.

همسر ناوال راویکانت

ناوال راویکانت در سال 2013 با همسرش کریستل چو ازدواج کرده است. مراسم ازدواج ناوال و کریستل به صورت خصوصی برگزار شده است و هیچ اطلاعاتی در مورد مکان و تاریخ در دسترس نیست، تنها داده­های موجود رسانه ­هایی هستند که در سال 2013 به صورت رسمی ازدواج این دو نفر را اعلام کردند. همچنین که از زمان وصلت ناوال با همسرش هیچ گزارشی در خصوص جدایی منتشر نشده است.

همسر ناوال راویکانت

کریستل چو در فوریه سال 1985 در سانفرانسیسکو، کالیفرنیا، به دنیا آمده است. کریستل از سال 2003 تا 2007 به دانشگاه کالیفرینا، دیویس رفت و در رشته طراحی ارتباطات بصری فارغ­التحصیل شد. کریستل پس از اتمام درسش، جایزه عالی دیویس آکادمیک در طراحی را دریافت کرد. او برای چندین شرکت طراحی UI/UX انجام داده است، اما در حال حاضر شرکت فعلی او ناگفته است.

ناگفته نماند که ناوال و کریستل یک فرزند پسر دارند.

شبکه­ های اجتماعی که ناوال راویکانت در آن­ها فعالیت دارد؟

همان­طور که گفتیم، ناوال راویکانت در حساب توییتر خود، فعالیت زیادی دارد و تقریبا در بازه­های زمانی کوتاهی توییت می­زند و با فالوورهایش از این طریق در ارتباط است. البته برای دستیابی به ویدئوها و پادکست­های ناوال می­توانید به سایت رسمی او مراجعه کنید و اخبار مربوط به او را نیز از این طریق دریافت خواهید کرد.

آدرس سایت ناوال راویکانت: nav.al

حساب توییتر ناوال راویکانت: @naval

پادکست فارسی ناوال راویکنت
ترجمه پادکستهای ناوال راویکانت

برای مشاهده ترجمه پادکستها و دروس ناوال راویکانت کلیک کنید.

بیشتر ببینید

برنامه های مرتبط

نقد و بررسی

از دیدگاه بینندگان

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پادکست

بزودی | بروزشده

بزودی
هیچ داده ای یافت نشد