تربیت سگ

راهنمای کامل تربیت سگ

قطعا تا به حال با این شرایط روبرو شده‌اید که وقتی در حال قدم زدن در پارک هستید، سگی همراه صاحبش در حال پیاده‌روی است و رفتار بسیار رفتار خوبی دارد. شاید از خودتان بپرسید که صاحبان این سگ‌ها چطور به چنین رابطه شگفت انگیزی با پت خود دست پیدا کرده‌اند؟ مسلما همه چیز به آموزش سگ بستگی دارد. عنصر مخفی پشت رفتار هر سگ خوب و مطیعی، یک آموزش خوب و ارتباط عالی با صاحب او است. حتی این مسئله در مورد سگ‌های گارد و نگهبان هم کاملا صدق می‌کند. نگهداری از حیواناتی مثل سگ، نیازمند دانش، تعهد و مسئولیت‌پذیری بی قید و شرط است، چرا که وجود این حیوانات علاوه بر خودتان، روی محیط اطراف و سبک زندگی شما هم اثر محسوسی دارد. به همین دلیل هم توصیه می‌کنیم حتما آموزشی که برای شما آماده کرده‌ایم را تا انتها مطالعه کنید تا متوجه تمام جنبه‌های اهمیت تربیت سگ شوید و همچنین با روش‌های نوین و موثر تربیت سگ آشنا شوید.

در واقع شما قرار است با به پایان رساندن این آموزش مانند سایر آموزشهای مدرسه مثل آموزش نئون و آموزش تتو که قبلا به آن پرداخته ایم ، یاد بگیرید که چطور سگ خودتان را مثل یک همراه باوفا و سالم در زندگیتان داشته باشید. شما باید سگتان را شبیه به یک نقطه امن ببینید و آن هم باید شما را همینطور ببیند. بنابراین اگر در حال حاضر سگی را در کنار خود دارید و یا حتی قصد دارید سرپرست یک سگ باشید، پیشنهاد می‌کنیم تا آخر بحث همراه ما باشید. بیایید از بحث اهمیت آموزش دادن به سگ‌ها توضیحات را شروع کنیم.

چرا آموزش و تربیت سگ مهم است؟

دلایل بسیار زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد شما باید آموزش دادن سگ خودتان را جدی بگیرید و برای این کار زمان و انرژی کافی صرف کنید. قرار است در ادامه مهمترین این دلایل را باهم بررسی کنیم.

  1. ایمنی، امنیت و کنترل:

تصور کنید که سگ شما در صورت بروز یک موقعیت خطرناک بالقوه، مثل دزدی یا حمله یک فرد ناشناس، فورا به دستورات شما پاسخ به جا و درست بدهد. تربیت سگ شما در واقع مهارت‌های لازم برای حرکت در دنیای اطرافتان مجهز می‌کند. این آمادگی تضمین می‌کند که آن‌ها می‌دانند چطور از موقعیت‌های خطرناکی مثل دویدن در جاده‌های شلوغ یا خوردن مواد مضر اجتناب کنند. با داشتن کنترل بر رفتار و کارهای سگ خود از طریق آموزش موثر، می‌توانید محیطی امن را هم برای حیوان خانگی خود و هم برای خودتان ایجاد کنید.

  1. تعامل اجتماعی مثبت:

هیچ کس از بودن در کنار یک سگ سرکش و آموزش ندیده لذت نمی‌برد، به خصوص اگر رفتار نامناسبی با مهمانان شما داشته باشد و رفتارهای پرخاشگرانه‌ای از خود نشان دهد. آموزش صحیح پت پشمالوی شما کمک می‌کند که مهارت‌های اجتماعی مناسبی را کسب کند و بودنش در کنار شما در محیط‌های مختلف لذت‌بخش باشد. سگ‌هایی که به خوبی آموزش دیده‌اند، تمایل دارند به راحتی با محیط‌های جدید سازگار شوند، با حیوانات و افراد دیگر تعامل مثبت داشته باشند و در محیط‌های اجتماعی مختلف، رفتار مناسبی از خود نشان دهند. این نه تنها زندگی آن‌ها را بهبود می‌بخشد، بلکه پیوندهای قوی‌تری را بین شما، سگتان و به طور کلی جامعه ایجاد می‌کند.

  1. تحریک ذهنی و بهبود سلامت سگ:

سگ‌ها هم مثل انسان‌ها برای شادی و سلامت نیاز به تحریک ذهنی دارند. جلسات آموزشی فرصتی برای به چالش کشیدن ذهن آن‌ها را فراهم می‌کند و باعث می‌شود کسل نباشند و رفتارهای مخربی که اغلب بخاطر کمبود همین چالش‌های ذهنی به وجود می‌آیند را نداشته باشند. مهارت‌هایی که در طول تربیت سگ کسب می‌کنند، مثل تمرکز و حل مسائل رفتاری، می‌تواند به بخش‌های دیگر زندگی آن‌ها هم منتقل شود و رشد کلی شناختی این موجودات جذاب را ارتقاء دهد.

علاوه بر این، تمرینات آموزشی، فیزیک و بدن آن‌ها را هم تقویت می‌کند که خب برای سلامتی سگ هم بسیار مهم است. چه آموزش سگ شما اطاعت باشد و چه شرکت در دوره‌های چابکی، این فعالیت‌ها سگ‌ها را از نظر بدنی روی فرم و فعال نگه می‌دارند و خطر ابتلا به مشکلات متعدد سلامتی مثل چاقی و مشکلات مفصلی را کاهش می‌دهند. سگی که به خوبی ورزش کرده باشد، سگ شاد و سالمی است.

  1. تقویت لینک و ارتباطات متقابل:

جلسات تربیت سگ، چیزی بیشتر از یک روش ساده برای آموزش دستورات سگ شماست. آن‌ها ارتباط عمیق‌تری بین شما و همراه پشمالوی شما ایجاد می‌کنند. سگ‌ها حیوانات مسئولیت‌پذیری  هستند و بخاطر طبیعتشان، خواهان هدف و سلسله مراتب در ساختار اجتماعی خود هستند. آموزش، نظم و انضباط را القا می‌کند، جایگاه شما را به عنوان یک رهبر قدرتمند تثبیت می‌کند و احترام ارتباط متقابل را توسعه می‌دهد.

همانطور که در طول آموزش زمان بیشتری را با هم می‌گذرانید، پیوند بین شما تقویت می‌شود، اعتماد ایجاد می‌کند و رفاه عاطفی حیوان خانگی شما را افزایش می‌دهد. لذتی که هر دوی شما زمان تسلط بر مهارت‌های جدید یا غلبه بر چالش‌ها تجربه می‌کنید، پیوند انسان و سگ را بیشتر از قبل تقویت می‌کند.

ژنتیک چه تاثیری بر تربیت سگ دارد؟

برای هر صاحب سگی، مسیر آموزش و شکل دادن به رفتار دوست چهار پای خود گاهی اوقات شبیه شکستن یک کد ژنتیکی پیچیده است. در حالی که محیط و نحوه آموزش نقش بسیار مهمی بر تربیت سگ دارد، ژنتیک چه تاثیری بر پروسه آموزش دارد؟ در ادامه دقیق تاثیر ژنتیک بر این پروسه را بررسی می‌کنیم.

آموزش سگ که مطرح می‌شود، فورا بحث طبیعت و غریزه سگ‌ها هم به میان می‌آید. درک تعادل بین ویژگی‌های ژنتیکی (ذاتی) سگ و تاثیر محیط روی آن بسیار مهم است. مسلما ژنتیک می‌تواند روی خلق و خو، هوش و حتی برخی از جنبه‌های سلامتی سگ اثر بگذارد و هر کدام از این بخش‌ها اثر مستقیم و غیرمستقیمی روی اثربخشی آموزش‌ها دارند.

با بررسی نژادهای مختلف سگ می‌توانید تاثیر مستقیم ژنتیک بر آموزش را کاملا درک کنید. به عنوان مثال، بوردر کولی‌ها نژادی هستند که با دقت بسیار زیاد ذاتی خود می‌توانند گله‌های چند هزار راسی گوسفندان را کنترل کنند. اما سگ‌های داشهوند مناسب حفاری هستند و مسلما با آن پاهای کوتاه و بانمک خود نمی‌توانند از پس کنترل گله گوسفندان بر بیایند. پس می‌توانیم بگوییم که مسلما ژنتیک و ویژگی‌های فیزیکی سگ‌ها روی آموزش و قرارگیری موثرشان در محیط تاثیر خواهد داشت.

برخی ویژگی‌های سلامت در حیوانات، ژنتیکی هستند و به طور ناخواسته روی تربیت سگ تاثیر دارد. سگ‌هایی که مفاصل ضعیف یا اصطلاحا دیسپلازی مفصل ران دارند، ممکن است نتوانند برخی از فعالیت‌های بدنی را به درستی و چابکی انجام دهند و روی پیشرفت کلی تمرین‌های آن‌ها تاثیر خواهد داشت.

حتی هوش حیوانات هم با هم متفاوت است. با توجه به زادگاه و تغییرات اقلیمی، ژنتیک حیوانات هم ممکن است متفاوت باشد.

همانطور که سگ‌ها خاص ممکن است استعداد ژنتیکی برای ورزش یا اطاعت داشته باشند، ژنتیک هم می‌تواند به مسائل رفتاری مثل پرخاشگری یا اضطراب کمک کند. با کشف مولفه‌های ژنتیکی پشت این مسائل، مربیان درک می‌کنند چطور باید برنامه آموزشی سگ را طراحی و اجرا کنند. حتی آموزش سگ نسبت به جثه و فیزیک آن می‌تواند نیاز به محیط با ابعاد متفاوت داشته باشد.

یک سگ خانگی یا آپارتمانی چه چیزهایی را باید بیاموزد؟

  1. بنشین، بمان و بدو:

قبل از هر چیز، سگ باید دستورات اولیه اطاعت را بیاموزد. آموزش نشستن، ماندن و دویدن نه تنها ایمنی آن را تضمین می‌کند، بلکه پیاده‌روی شما را هم لذت‌بخش‌تر خواهد کرد و یک پیوند مناسب بین شما و سگتان ایجاد می‌کند. این سه دستور پایه و اساس آموزش‌ سگ را تشکیل می‌دهد و زمینه را برای داشتن یک حیوان خانگی خوش رفتار را فراهم می‌کند.

  1. فراخوان و آموزش‌های بدون قلاده:

وقتی سگتان را می‌بینید که آزادانه می‌دود و از محیط اطرافش لذت می‌برد، بسیار صحنه دوست داشتنی است. با آموزش فراخوانی، می‌توانید با اطمینان به سگ خود اجازه دهید تا در مناطق تعیین شده بدون قلاده پرسه بزند، چون می‌دانید که با دستور به شما بر می‌گردد. آموزش بدون قلاده باعث افزایش اعتماد به نفس آن‌ها می‌شود، استقلال سگ را تقویت می‌کند و باز هم ارتباط بین شما و حیوان خوانگی شما را تقویت خواهد کرد.

  1. رفتار مناسب در کنار مردم و سایر حیوانات خانگی:

هیچ کس از تکه تکه شدن یا جویده شدن اموالش توسط یک سگ که بیش از حد هیجان زده می‌شود، لذت نمی‌برد. نگهداری از یک حیوان خانگی مودب و خوش رفتار در اطراف مردم و سایر حیوانات کار بسیار ساده‌تری  است. به سگ خود آموزش دهید که با آرامش و بدون هیجان کاذب به مردم سلام کند، از کسی به جز شما و بدون فرمان شما غذا نگیرد یا بیش از حد واق نزند. با این کار شما یک محیط هماهنگ و امن برای همه افراد ایجاد می‌کنید.

  1. قوانین اساسی خانه:

برای حفظ آرامش خانه، حتما باید به سگ خانگی خود قوانین اساسی را آموزش دهید. مثلا بالا و پایین نپریدن بیش از حد روی مبلمان، صبر و حوصله در زمان صرف غذا و تشخیص منطقه کوچک مخصوصشان را باید یاد بگیرند. ایجاد پایه‌ای از نظم و احترام به مرزها، تجربه زندگی مشترک بدون استرس را هم برای شما و هم برای دوست پشمالی شما تضمین می‌کند.

  1. بازی‌های واکشی، پنهان و پیدا و پازل:

شما باید استعداد ذهنی حیوان خانگی خود را به چالش بکشید. در واقع باید سگ خودتان را با بازی‌های تعاملی مثل واکشی، پنهان و پیدا کردن و حل پازل درگیر کنید.با این کار غرایز طبیعی او را هم درگیر می‌کنید. وقتی صحبت از تربیت و پرورش یک حیوان خانگی متعادل می‌شود، تحریک ذهنی به اندازه ورزش‌ها و تحرکات بدنی مهم است.

  1. مهارت‌های اجتماعی شدن:

درست مثل انسان‌ها، سگ‌ها هم در تعاملات اجتماعی رشد می‌کنند. حیوان خانگی خود را در محیط‌های مختلف، با سگ‌های دیگر، افراد متنوع و محرک‌های مختلف آشنا کنید تا مهارت‌های آن توسعه پیدا کند. هر چه سگ شما بیشتر در موقعیت‌های مختلف قرار بگیرد، اعتماد به نفس و سازگاری بیشتری پیدا می‌کند و اضطرابش کم می‌شود.

 

یک سگ نگهبان باید چه چیزهایی یاد بگیرد؟

در دنیایی که امنیت به یک دغدغه اصلی تبدیل شده است، سگ‌های نگهبان به عنوان یک همراه مورد اعتماد در بحث حفاظت از خانه‌ها و دارایی‌های ما شناخته می‌شوند. اما یک سگ نگهبان برای تبدیل شدن به یک گارد قدرتمند چه چیزهایی باید بیاموزد؟ در ادامه مهارت‌های اساسی آن را بررسی می‌کنیم.

  1. اطاعت اولیه:

یادگیری دستوراتی مثل بنشین، بمان و بیا، ابتدایی‌ترین آموزشی است که سگ گارد شما باید ببینید. نکته بعدی یادگیری اصول کنترل حرکت در زمان پیاده‌روی است. اینکه به عنوان صاحب سگ گارد بتوانید قلاده آن را به راحتی کنترل کنید، امنیت خودتان و اطرافیانتان را تضمین می‌کند. یک سگ نگهبان باید این دستورات را به سرعت بفهمد و البته که تشخیص دهد که صاحبش این دستورات را صادر کرده و به آن‌ها پاسخ دهد. این باعث می‌شود مطمئن باشید که کنترل سگ شما کاملا بر عهده شما خواهد بود.

  1. هوشیاری و آگهی:

وظیفه اصلی سگ نگهبان شناسایی و جلوگیری از مزاحمت‌های احتمالی است. آموزش دادن به آن با هدف مراقبت دائمی از محیط بسیار مهم خواهد بود. سگ شما باید صداهای مشکوک یا رایحه‌های ناآشنا را سریعا تشخیص دهد. اغلب سگ‌ها در حالت طبیعی روی این موارد حساس هستند اما این ویژگی‌ها باید در سگ‌های گارد تقویت شود. با آموزش و تقویت این حساسیت‌ها در سگ نگهبانتان به آن این قدرت را می‌دهید که یک نگهبان حرفه‌ای و یک لایه امنیتی برای اموال و جان شما باشد.

  1. جامعه‌پذیری مناسب:

در حالی که محافظ بودن مهم است، به همان اندازه هم لازم است که سگ نگهبان به خوبی اجتماعی شود. قرار گرفتن آن‌ها در معرض محیط‌ها، افراد و حیوانات مختلف از سنین جوانی به آن‌ها کمک می‌کند تا فرق بین تعاملات عادی روزمره و تهدیدهای واقعی را متوجه شوند. سگ نگهبانی که به درستی اجتماعی شده باشد، کمتر احتمال دارد که موقعیت‌های عادی را خطرناک تلقی کند و خطر پرخاشگری نسبت به افرادی که تهدیدی برای شما ندارند را کاهش پیدا می‌کند.

  1. پرخاشگری کنترل شده:

سگ‌های نگهبان باید دارای سطح کنترل شده‌ای از پرخاشگری باشند که به آن‌ها اجازه می‌دهد بین دوست و دشمن  تمایز قائل شوند. در تعلیم سگ در این سطح، باید مجموعه‌ای از نشانه‌ها یا دستورات را به کار بگیرید که تضمین کند در مواقع غیرضروری واکنش تهاجمی بیخود نشان نمی‌دهد. شما با این کار جلوی هر نوع آسیب احتمالی یا عوارض جدی را می‌گیرید. یک سگ نگهبان قابل اعتماد باید حضور فرماندهی داشته باشد و به وضوح نشان دهد که آماده اطاعت از دستورات صاحبش است.

  1. بی‌باکی و شجاعت:

توانایی مقابله با تهدیدات احتمالی به اعتماد به نفس سگ شما بستگی دارد و ویژگی خاصی است که هر سگ نگهبان باید آن را داشته باشد. آموزش آن‌ها برای غلبه بر غرایز طبیعی ترس می‌تواند چالش برانگیز باشد، اما نباید آن را پشت گوش بیاندازید چون برای سلامت و عملکرد خود سگتان ضروری است. قرار گرفتن در معرض سناریوهای کنترل شده که شدت آن‌ها به تدریج افزایش پیدا می‌کند، باعث می‌شود سگ گاردتان شجاعت لازم برای رویارویی با موقعیت‌های بالقوه خطرناک را بدست آورد.

  1. مهار گاز گرفتگی:

اینکه سگ شما چه کسی را و در چه زمانی گاز بگیرد، به آموزش‌های شما بستگی دارد و یکی از جنبه‌های مهم تربیت سگ است. مهم است که به آن‌ها یاد بدهید گاز نگرفتن را یاد بگیرند و در صورت امکان از آسیب غیرضروری به مزاحمان جلوگیری کنند. یک سگ گارد که به خوبی آموزش دیده باشد، باید بتواند یک مظنون را با استفاده از نیروی بازدارندگی دستگیر کند و خطر آسیب شدید را به حداقل برساند.

در کل، آموزش حرفه‌ای سگ چه گارد و چه از نوع خانگی، نیازمند ترکیب تمامی این روش‌هایی است که به شما گفتیم. اما بیایید بببینم اگر سگمان را تربیت نکنیم چه اتفاقاتی ممکن است رخ دهد.

اگر سگمان را تربیت نکنیم چه اتفاقی می افتد؟

آموزش ندادن سگ عواقب زیادی دارد که باید از آن‌ها آگاه باشید. در ادامه مهمترین اتفاقاتی که ممکن است سگ‌های تربیت نشده رقم بزنند را بررسی کنیم.

اگر از آموزش صحیح سگ خودتان غفلت کنید، ناخواسته به آن‌ها فرصتی می‌دهید که هنرنمایی کند برای شما. وقتی نظم و انضباط نباشد، باید منتظر باشید که سگ شما لوازم ارزشمند شخصی و حتی خانه را می‌جود. یادتان باشد که این فقط مربوط به کفش یا ریموت تلویزیون شما نیست. به معنای واقعی کلمه همه چیز را ممکن است نابود کند.

سگ‌های تربیت نشده اغلب به افراد مشهور محله تبدیل می‌شوند، اما نه به دلیل دوست داشتنی بودن. تصور کنید یک سگ دارید که مدام با شما و اطرافیانتان سر ناسازگاری دارد. واق زدن‌های بی‌جا و مداوم، دویدن و تحرکات خارج از کنترل و حتی حمله به افراد مختلف، همه و همه اسباب خجالت را برای شما فراهم می‌کنند. اینجاست که بحث آموزش سگ بیشتر از هر وقت دیگر به لیست نیازهای زندگی شما اضافه می‌شود.

سگ‌های آموزش ندیده، قاتلان گل و گیاهان شما هستند. آن‌ها حرص و هیجان خود را با گاز گرفتن و تخریب گل و گیاهان شما خالی می‌کنند. سگی که تربیت درستی نداشته باشد، قطعا در بخش بخش باغچه و حیاط شما چاله و تونل حفر می‌کند.

این سگ‌ها اصولا غذای شما را می‌دزدند. یعنی به غذاهای صاحب خود هم چشم دارند و اگر بوی غذا به مشامشان برسد، انتظار هر رفتاری را می‌توانید از آن‌ها داشته باشید. همین مسئله ساده ممکن است برای او و حتی خود شما هم دردسر ساز شود.

در کل، شما همیشه مجبور می‌شوید که در برابر غریزه سگ خودتان سر تعظیم فرود آورید. در هر موقعیتی و در هر ساعتی از شبانه روز، صدای زوزه، واق واق و حتی تهدید را تجربه می‌کنید. ممکن است حتی خواب باشید که تصمیم بگیرد هر کدام از رفتارهای گفته شده را از خودش بروز دهد.

بهترین روش تربیت سگ چیست؟

خب به یکی از بخش‌های خیلی مهم داستان آموزش سگ رسیدیم. خیلی از افراد هستند که روش‌های تربیت سگ را فقط با تنبیه و آزار می‌شناسند. اما این روش‌ها منسوخ شده و فقط باعث ایجاد آسیب‌های جدی به بدن سگ می‌شوند. تکنیک‌هایی که قرار است مطرح کنیم، بهترین تکنیک‌های عصر حاضر برای آموزش دادن به سگ‌ها هستند.

  1. قدرت تلقین مثبت:

درست مثل انسان‌ها، سگ‌ها هم به تشویق بیشتر از تنبیه واکنش نشان می‌دهند. بهترین عنصر تشویق برای سگ شما، غذا است. رفتار خوب را با رفتارهای خوب، ماساژ شکم و تمجید پرهیجان جبران کنید. یادتان باشد سگ‌ها هم احساسات دارند و اتفاقا حس تشویق شدن را بیشتر از هر چیزی دوست دارند و در بحث آموزش سگ، بیشترین پاسخ را به تشویق می‌دهند.

  1. سازگاری و آموزش منظم:

اگر برنامه آموزشی شما برای هر هفته متفاوت باشد، علاوه بر خودتان، سگتان را هم گیج می‌کنید. سگ‌ها با ثبات رشد می‌کنند، بنابراین یک مجموعه آموزشی مشخص را انتخاب کنید و به همان متعهد باشید. یادتان باشد که سگ شما باهوش است، اما آن‌ها ذهن شما را نمی‌خوانند. زمانی که صحبت از برقراری ارتباط با آن‌ها می‌شود، باید بدانید که شما پادشاه این قصه هستید.

  1. زبان بدن آن‌ها:

درک زبان بدن سگ‌ها به شما کمک می‌کند نیازها، خواسته‌ها و حتی احساسات آن‌ها را متوجه شوید. واق زدن، تکان دادن دم و حالت گوش‌ها به شما کمک می‌کند بدانید حیوان خانگی شما در چه شرایطی قرار دارد.

  1. آموزش در کنار استاد:

اینکه سگ خودتان را در کلاس آموزشی سگ ثبت نام کنید، نشان می‌دهد که چقدر متعهد هستید و برای آرامش خودتان و سگتان تلاش می‌کنید. این آموزش، آموزش رایگان تربیت سگ است، اما اگر بخواهید کیس استادی داشته باشید و در کنار یک استاد حرفه‌ای فرآیند آموزش را طی کنید، باید با برنامه‌ریزی و صرف هزینه پیش بروید.

  1. صبر و اراده قوی:

صبر در طول فرآیند آموزش بسیار مهم است. رم در یک روز ساخته نشد و سگ شما هم از بدو تولد آموزش دیده نبوده. پس باید برای سگتان هم صبوری کنید و یادتان باشد آن‌ها هم سرعت یادگیری خاص خود را دارند. رفتار آرام و باحوصله‌ای داشته باشید و فراموش نکنید که بعضی از سگ‌ها ممکن است برای یادگیری دستورات شما، به زمان و عشق بیشتری نیاز داشته باشند.

توجه کنید ما به هیچ وجه از خشونت صحبت نمی‌کنیم. صبر، عشق و تعهد، هرگز نباید با خشونت ترکیب شوند. سگ‌ها متوجه احساس ناامیدی و ناراحتی شما می‌شوند. پس سعی کنید در طول آموزش شاد و سرزنده باشید تا حیوان را دچار دوگانگی و تردید نکنید. حتی وقتی رفتار ناخوشایندی  از خودش نشان داد هم شما باید با قاطعیت و صبر با آن برخورد کنید و از برنامه آموزشی خود خارج نشوید. تنها در این صورت است که اشتباهاتش را تکرار نمی‌کند.

چگونه سگ را تربیت کنیم؟

برای آموزش موفقیت آمیز همراه چهارپای خود، اول باید وارد قلمرو جذاب روانشناسی سگ شوید. اسرار غرایز طبیعی سگ، ذهنیت و انگیزه‌های اولیه سگ را کشف می‌کنید. یادگیری دیدن دنیا از طریق چشمان سگ به شما کمک می‌کند تا به یک رهبر موثر تبدیل شوید. بنابراین اول دنیای یک سگ را بشناسید و بعد شروع به پیاده سازی تکنیک‌هایی که در ادامه آن‌ها را مطرح می‌کنیم کنید.

موثرترین روش تربیت سگ

یکی از موثرترین روش‌های تربیت سگ از طریق Positive Reinforcement Training است. یک تکنیک مهم در این روش ” Positive Reinforcement Training” است. در این روش، سگ از طریق تشویق و پاداش برای رفتارهای مطلوب تشویق می‌شود. به عنوان مثال، اگر سگ شما یک دستور را اجرا کند، می‌توانید او را با یک جایزه مثبت، مانند خوراک یا ارزشمندی دیگر، پاداش دهید.

تقویت مثبت بر اساس اصل این است که سگ‌ها به خواسته‌هایی که باعث به دست آوردن پاداش می‌شوند، تمایل بیشتری دارند. این روش نه تنها بهبود رفتارهای مطلوب را ترویج می‌دهد، بلکه ارتباطی مثبت بین صاحب و سگ را تقویت می‌کند.

مهمترین نکته در استفاده از این روش این است که پاداش باید به موقع و قابل تشخیص باشد و با رفتار مطلوب مرتبط باشد. این روش نیازمند صبر، تمرکز و انعطاف پذیری است، اما به طور کلی به عنوان یک روش موثر و انسانی برای تربیت سگ شناخته می‌شود.

تاثیر تخلیه انرژی در تربیت سگ

باشد. سگ‌ها به طبیعت خود نیازمند فعالیت‌های بدنی و ذهنی مناسب هستند و در صورتی که این نیاز برطرف نشود، ممکن است رفتارهای ناخوشایندی از جمله هیجان‌زدهی، خرابکاری، یا تعصب نشان دهند.

بنابراین، تخلیه انرژی به معنای فراهم کردن فرصت‌های کافی برای سگ برای ورزش و فعالیت‌های بدنی است. این می‌تواند شامل پیاده‌روی، دویدن، بازی با توپ، بازی‌های ذهنی و حتی تمرینات اطاعت و اموزش باشد.

تخلیه انرژی می‌تواند به ترتیب زمانی و مکانی در طول روز انجام شود، به عنوان مثال قبل از غذا دادن، قبل از اموزش و بعد از آن. این کار به سگ کمک می‌کند تا آرامش بیشتری داشته باشد و برای انجام تمرینات و فعالیت‌های آموزشی آماده شود.

به علاوه، توجه به تخلیه انرژی سگ می‌تواند در کاهش رفتارهای ناخوشایندی کمک کند و احتمال وقوع مشکلات رفتاری را کاهش دهد. از طرفی، سگی که انرژی خود را تخلیه کند، ممکن است در فرآیند تربیت و اموزش همکاری بیشتری از خود نشان دهد و به سرعت‌تر اطاعت کند.

بهترین سن تربیت سگ

بهترین سن برای شروع تربیت سگ معمولاً بین 7 تا 14 هفته از عمر سگ است. این دوره به عنوان “دوره حساسیت به اموزش” شناخته می‌شود. در این دوره، سگ‌ها به طور طبیعی برای یادگیری و اطاعت از صاحبانشان بازی‌پردازی می‌کنند و قابلیت تغییر و تطبیق بالایی دارند. در این مرحله، سگ‌ها به سرعت مفاهیم جدید را فهمیده و با آنها ارتباط برقرار می‌کنند.

در این دوره، می‌توانید به سگتان مهارت‌های اساسی را آموزش دهید، از جمله:

  • آموزش به سگ کنترل مثانه و روده: این شامل آموزش به سگ برای انجام نیازهایش در مکان‌های مخصوص مثل توالت مخصوص سگ است.
  • آموزش رفتارهای اولیه: این شامل آموزش به سگ برای نشستن، نشستن در محل خاص، بیشماری، اتیاق به فرمان‌های ساده مانند “بنشین”، “بیا” و “دست بده” است.
  • آموزش اجتماعی: این شامل آموزش به سگ برای رفتار مناسب در محیط‌های اجتماعی، انتظارات از رفتارهای مربوط به دیگران و سایر حیوانات، و عادت به تعامل مثبت با محیط و افراد دیگر است.

تاکید بر تربیت در این دوره به دلیل اینکه سگ‌ها در این سن به سرعت به یادگیری واکنش نشان می‌دهند، بسیار مهم است. این باعث می‌شود که سگ در طول زندگی خود از مهارت‌ها و رفتارهایی که در این دوره آموخته است، بهره‌مند شود. همچنین، آموزش در این دوره می‌تواند به پیشگیری از مشکلات رفتاری در آینده کمک کند و ارتباطی قوی بین سگ و صاحبش ایجاد کند.

مهمترین نکات در آموزش توله سگ‌ها

آموزش توله سگ‌ها نیازمند توجه به برخی نکات اساسی است که می‌تواند فرآیند آموزش را موثرتر و موفق‌تر کند. در ادامه به مهمترین نکات در تربیت توله سگ‌ها اشاره می‌کنیم.

  1. صبر و تداوم: آموزش توله نیازمند صبر و تداوم است. ممکن است درک مفاهمی جدید برای توله سگ‌ها کمی زمان‌بر باشد، پس باید صبورانه دستورات را در آموزش خود تکرار کنید.
  2. استفاده از روش تشویق: از روش تربیت مثبت یا همان تشویق و پاداش برای رفتارهای مطلوب و مناسب استفاده کنید. این کار باعث می‌شود که توله سگ با انجام رفتارهای مثبت، مثل اجرای فرمان‌های شما، توجیه شود که هر چقدر این رفتارها را تکرار کند، بیشتر تشویق می‌شود.
  3. آموزش در محیط‌های مختلف: برای اینکه توله سگ شما بتواند رفتارهای مناسب در موقعیت‌های مختلف را درک کند، باید آموزش‌های خود را در محیط‌های مختلف اجرا کنید. در واقع باید در خانه، خارج از خانه، در معابر و مکان‌های عمومی آموزش‌های مناسب را انجام دهید.
  4. اجتناب از تنبیه سخت: استفاده از روش‌های تنبیهی سخت می‌تواند باعث ایجاد ترس و اعتماد به نفس پایین در توله سگ شود. به جای اینکه روی تنبیه تمرکز کنید، بهتر است روی تشویق و روش‌های مثبت تمرکز کنید.
  5. روتین و ساختار: توله سگ‌هها نیازمند روتین و ساختار در زندگی روزمره خود هستند. فراهم کردن یک برنامه زمانبندی منظم برای تغذیه، تمرین و آموزش می‌تواند به ارتقاء رفتارهای مطلوب و آرامش توله سگ شما کمک کند.
  6. آموزش اجتماعی: توله سگ‌ها باید برای حضور در فضاهای عمومی مثل معابر و در بین افراد دیگر، به خوبی آموزش ببینند.

چرا تربیت توله سگ برای تنها ماندن مهم است؟

تربیت توله سگ برای تنها ماندن در خانه، یکی از جنبه‌های مهم و ضروری در فرآیند تعلیم سگ است. این مهارت به توله سگ کمک می‌کند بدون نگرانی و ترس در حالی که صاحبش نیست، در خانه تنها بماند. اما بیایید کمی بیشتر در مورد دلایل اهمیت این آموزش صحبت کنیم.

  1. جلوگیری از مشکلات رفتاری: توله در این شرایط ممکن است احساس تنهایی و ناامنی کند که می‌تواند منجر به رفتارهای ناخوشایندی مثل واق زدن و خرابکاری شود.
  2. خیال راحت برای صاحب سگ: اینکه توله سگ بتواند تنها در خانه بماند به صاحب اجازه می‌دهد که بدون نگرانی به کارهای روزمره و کوتاه خود در خارج از خانه برسد.
  3. پرورش اعتماد به نفس: آموزش تنها ماندن به توله سگ به او اعتماد به نفس می‌دهد که همین اعتماد به نفس می‌تواند به توسعه روابط مطمئن سالم با انسان و حیوانات دیگر کمک کند.
  4. بهبود رفتار: تمرین تنها ماندن به توله سگ شما اجازه می‌دهد که به تدریج بر روی رفتارهای مناسبی مثل آرامش و صبر کار کند و در نتیجه، رفتارهای ناخوشایندی مثل واق زدن و خرابکاری در خانه را کاهش دهد.
  5. تطبیق با زندگی شهری: توانایی تنها ماندن برای توله سگ مهم است چون بسیاری از صاحبان سگ‌ها در شهرها زندگی می‌کنند و نیاز دارند که سگ‌هایشان بتوانند بدون مشکل تنها بمانند تا زمانی که به خانه برگردند.

تاثیر تشویق و تنبیه در آموزش توله سگ

تشویق و تنبیه دو رویکرد اساسی در آموزش توله سگ هستند که اگر به صورت متعادل و به درستی استفاده شوند، می‌توانند به آموزش موثر و موفق منجر شوند. در ادامه، تاثیر هر کدام از این رویکردها را بررسی می‌کنیم:

تشویق

  • با تشویق توله سگ زمانی که رفتار مطلوبی از خود نشان می‌دهد، می‌توانید آن رفتار را با تشویق و پاداش تقویت کنید. مثلا به آن خوراکی بدهید یا با آن بازی کنید.
  • تشویق باعث تسهیل یادگیری در توله سگ می‌شود. زمانی که توله سگ متوجه می‌شود رفتار مناسب و درستش به پاداش و تشویق منجر می‌شود، بیشتر به آن عمل می‌کند.
  • با استفاده از روش‌های تشویقی، ارتباط مثبت بین او و صاحبش تقویت می‌شود. توله سگ احساس می‌کند با انجام رفتارهای درست، از طرف صاحبش تایید می‌شود.

تنبیه

  • تنبیه به او نشان می‌دهد که رفتار نامطلوب به عواقب منفی منجر می‌شود. این می‌تواند شامل استفاده از واق زدن‌های بیخود و حرکات ممنوعه باشد. توله سگ‌ها ممکن است ندانند چطور از ارتفاع دوری کرده یا بیش از اندازه شلوغ کنند.
  • تنبیه به توله سگ کمک می‌کند تا مرزها و قوانین را بفهمد و بپذیرد. این باعث می‌شود که توله سگ به دنبال رفتارهای مناسب‌تر باشد.
  • تنبیه حتی می‌تواند به عنوان یک هشدار هم عمل کند و به توله سگ اطلاع دهد که رفتارهای خاصی انجام داده است که منجر به عواقب ناخوشایند خواهد شد.

به طور کلی، تشویق و تنبیه هر دو ابزارهای موثری برای آموزش توله سگ‌ها هستند، اما باید به موازات و به توازن استفاده شوند تا به نتایج مثبت و موثر منجر شوند. استفاده از تشویق باید به عنوان اولویت در زندگی شما باشد و تنبیه اصولی و بدون خشونت باید به عنوان مسیر فرعی آموزش حساب شود.

آلفا شدن سگ یعنی چی؟

آلفا شدن در مورد سگ‌ها به معنای برقراری موقعیت رهبری یا اولویت گرفتن در یک گروه از سگ‌ها است. سگ‌ها حیواناتی هستند که گروهی زندگی می‌کنند و در یک سلسله مراتبی سازماندهی شده‌اند و هر گروه از آن‌ها  یک ساختار اجتماعی خاص دارد. در این ساختار، یک سگ معمولا به عنوان آلفا یا رهبر شناخته می‌شود که بالاترین رتبه و اولویت در گروه است.

آلفا شدن سگ به طور طبیعی ممکن است اتفاق بیفتد و نتیجه رفتارهای اجتماعی و رقابت بین سگ‌ها برای گرفتن جایگاه در گروه باشد. این فرآیند معمولا با نشانه‌هایی از رفتارهای مورد احترام و قدرت اعلام می‌شود، مثل حفظ منطقه شخصی و قدرت‌نمایی فیزیکی در رهبری فعالیت‌های گروهی مثل شکار یا بازی.

وقتی سگ در خانواده انسانی قرار می‌گیرد، تلاش برای آلفا شدن سگ معمولا به مشکلات و تضادهای مختلف منجر می‌شود. به جای اینکه به دنبال برقراری موقعیت آلفا در سگ و در محیط زندگی خود باشید، بهتر است روی ایجاد ارتباط مناسب و مبتنی بر تعامل مثبت با سگتان تمرکز کنید.

 راه‌های جلوگیری از آلفا شدن سگ

جلوگیری از آلفا شدن سگ به عنوان رهبر یا برقراری موقعیت آلفا در خانواده از اهمیت بالایی برخوردار است. این موضوع می‌تواند باعث ایجاد مشکلات رفتاری در زندگی روزمره سگ و صاحبانش شود. در ادامه راه‌هایی برای جلوگیری از آلفا شدن سگ را بررسی می‌کنیم:

  1. تعیین رهبر: از ابتدای آغاز زندگی با سگ، به عنوان صاحب، باید خودتان را به عنوان رهبر و اولویت اصلی در خانواده معرفی کنید. این کار را باید از همان روز اول انجام دهید و به سگ نشان دهید که رهبری و تصمیم‌گیری‌ها را شما انجام می‌دهید.
  2. آموزش اطاعت و حفظ مرزها: آموزش اطاعت از فرمان‌ها و حفظ مرزها از جمله اقداماتی است که می‌تواند مانع سگ برای بروز رفتارهای آلفا در محیط خانه و خانواده شود.
  3. تقویت ارتباط مثبت: ایجاد ارتباط مثبت و احترام‌آمیز با سگ از طریق بازی، آموزش و تعاملات مثبت، می‌تواند جلوی آلفا شدن سگ را بگیرد. این ارتباط می‌تواند احساس امنیت و رضایت در سگ ایجاد کند.
  4. اجتناب از تنبیه سخت: همانطور که قبلا هم گفتیم، تنبیه سخت اثر معکوس در تربیت سگ دارد. استفاده از مجازات‌های فیزیکی و تنبیه‌های سخت، می‌تواند باعث آلفا شدن سگ شود. به جای اینکه از تنبیه سخت استفاده کنید، بهتر است از تقویت مثبت و پاداش برای رفتارهای مطلوب استفاده کنید.
  5. اعطای مسئولیت: اگر سگ حس مسئولیت و شغلی مشخص داشته باشد، موقعیت و رفتار متعادل‌تری هم خواهد داشت.
  6. مراجعه به متخصص: اگر سگ شما رفتار آلفا دارد، باید از یک مربی آموزش سگ کمک بگیرید تا راه‌حل‌های مناسبی برای مدیریت این رفتارها را به شما ارائه دهد. احتمالا فرد متخصص فرمان‌های پایه را به سگ شما می‌آموزد و کنترل او را ساده‌تر می‌کند.

آموزش فرمانهای پایه به سگ

بارها عنوان کردیم که آموزش فرمان‌های اولیه به سگ، مرحله‌ای مهم در فرآیند تربیت آن است و این فرمان‌ها به سگ کمک می‌کنند که بداند در موقعیت‌های مختلف چطور رفتار کند. اما چه فرمان‌های را یک سگ باید بلد باشد؟

چه فرمان هایی رو به سگ آموزش بدیم؟

لیست فرمان‌هایی که به سگ آموزش داده می‌شود، ممکن است بسته به نیازها و موقعیت‌های مختلف متغیر باشد، اما در ادامه ما یک لیست از فرمان‌های اساسی آموزشی به سگ‌ها را فراهم کرده‌ایم که برای توانایی اطاعت و مهارت‌های اولیه سگ بسیار مهم هستند:

  1. بنشین
  2. دراز بکش
  3. بلند شو
  4. بیا
  5. بمان
  6. واق بزن
  7. بیارش
  8. دست بده
  9. قدم بزن
  10. دراز بکش
  11. برو
  12. بچرخ
  13. شیء رو پیدا کن
  14. بغل کن

این فرمان‌ها را با تکرار مداوم، تشویق و حوصله به سگتان آموزش دهید.

ضروری ترین فرمان‌های سگ کدامند؟

ضروری‌ترین فرمان‌هایی که به سگ آموزش داده می‌شوند، عموما شامل فرمان‌های اساسی برای مدیریت رفتارها و ایجاد ارتباط مثبت با سگ می‌شوند. این فرمان‌ها عبارتند از:

  1. به من نگاه کن
  2. بیا
  3. بمان
  4. دراز بکش
  5. بخواب
  6. دست بده

این فرمان‌ها به عنوان ابزارهای اولیه برای مدیریت رفتارها و ارتباط مثبت با سگ، بسیار مهم هستند و می‌توانند به آرامش و هماهنگی بیشتر بین شما و سگتان کمک کنند. اما بیایید کمی در مورد آموزش فرمان‌های مهم و اساسی یاد بگیریم و روش‌های آموزشی آن‌ها را بررسی کنیم.

أموزش فرمان به من نگاه کن

آموزش فرمان “به من نگاه کن” به سگ می‌تواند ارتباط قوی‌تری بین شما و سگ ایجاد کند و باعث شود کنترل بهتری روی رفتارهای آن داشته باشید. اما چطور آن را پیاده کنیم؟

زمانی که سگ شما به سن آموزش‌پذیری رسید، باید این فرمان را اجرا کنید. وقتی سگتان را صدا می‌زنید و شما را نگاه می‌کند، تشویقش کنید و اگر شرایط فراهم بود، به آن خوراکی تشویقی بدهید.

حتی می‌توانید از ابزار آموزشی کلیکر هم استفاده کنید. وقتی سگتان به شما نگاه کرد، کلیکر را فشار دهید و بعد از آن به سگ جایزه بدهید. این کار باعث می‌شود سگ خیلی قاطع‌تر متوجه فرمان شما شود. یادتان باشد که باید این فرمان را در مواقع مختلف و در محیط‌های متفاوت تمرین کنید تا سگ به آن عادت کند و برای یک موقعیت شرطی نشود. سعی کنید برای تمرین در محیطی آرام و بدون مزاحمت قرار بگیرید و بعد به تدریج در شرایط کمی پرتحرک‌تر و شلوغ‌تر تمرینات را گسترش دهید.

مسلما استفاده از محرک‌هایی مثل خوراکی تشویقی و یا اسباب‌بازی مورد علاقه سگتان می‌توانید توجه سگ را به خودتان جلب کنید و بعد این فرمان را به آن آموزش دهید.

” مهمترین نکته در آموزش هر فرمانی، صبر و تکرار است. به هیچ وجه به خاطر اینکه سگ شما در تمرینات پاسخ مناسبی به شما نمی‌دهد ناامید نشوید و به تکرار تمرینات خود ادامه دهید.”

آموزش سریع بیا پیش من به سگ رو توضیح بده

آموزش سریع فرمان ” بیا پیش من” به سگ، یکی از اصولی‌ترین و پرکاربردترین فرمان‌هایی است که می‌توانید در برنامه آموزشی آن قرار دهید. این فرمان به سگ یاد می‌دهد که فورا به سمت شما بیاید و در مواقع اضطراری کنترل بیشتری روی رفتار و حرکات سگ داشته باشید. اما چطور آن را به سگتان آموزش دهید؟ در ادامه بررسی می‌کنیم.

اصولا فرمان “بیا پیش من” را با صدای قوی و انرژیک اعلام می‌کنیم. در واقع این فرمان زمانی استفاده می‌شود که سگ شما از شما فاصله دارد. شما می‌توانید با کمک یک وسیله آموزشی یا خوراکی تشویقی، توجه سگ را به خود جلب کنید. وقتی توجه سگ را جلب کردید، فرمان “بیا” را صریح و واضح اعلام کنید. زمانی که سگ به سمت شما می‌آید، آن را تشویق و تحسین کنید و فورا جایزه‌اش را تقدیم کنید. این فرآیند را چندین بار تکرار کنید تا سگ به فرمان “بیا پیش من” عادت کند و به صورت خودکار و بدون مکث به سمت شما بیاید.

مطمئن شوید که این آموزش را در محیط‌ها و مواقع مختلف تکرار کنید تا سگ بداند باید در مواقع مختلف و در شلوغی‌ها چطور به فرمان شما پاسخ دهد.  مثل هر آموزش دیگری، این آموزش هم نیاز به تمرین و تکرار صبورانه دارد.

آموزش نشستن و راه رفتن

اینکه سگ شما در مواقع درست بنشیند و راه برود، باعث می‌شود رفتار مناسب و ایمن در محیط‌های مختلف داشته باشد. بیایید کمی در مورد این فرمان‌ها صحبت کنیم.

آموزش نشستن به سگ

مثل دیگر آموزش‌ها، در ابتدا باید این فرمان‌ها را در منطقه‌ای آرام و خلوت آموزش دهید. باز هم مثل دیگر آموزش‌ها، باید اسنک‌های تشویقی هم در این مرحله مورد استفاده قرار بگیرد.

یک خوراکی را نزدیک بینی سگ خود نگه‌دارید و آرام آرام آن را به سمت بالا و کمی عقب روی سرش حرکت دهید. سگ شما به طور طبیعی به سمت عقب کشیده می‌شود، چون می‌خواهد خوراکی را دنبال کند. زمانی که سگ شما به زمین نشست، با یک صدای روشن و قاطع بگویید : بشین. به محض اینکه سگ شما نشست، آن را تحسین کنید و تشویقی را در اختیارش قرار دهید.

این مراحل تربیت سگ را چندین بار در جلسات کوتاه در طول روز تکرار کنید. با تداوم، سگ شما این دستور را یاد می‌گیرد و زمانی که سگتان دیگر به دستور نشستن پاسخ داد، به تدریج خوراکی تشویقی را کم کنید.

آموزش راه رفتن به سگ

سگتان را به همراه قلاده یا کولار، در داخل یا در محدوده دیواره‌ای که مزاحمت کمتری وجود دارد ببرید تا این آموزش را پیش ببرید. اجازه بدهید سگ شما اول با خود قلاده آشنا شود و به صورت خودجوش یاد بگیرد که شرایط راحت برای راه رفتن با قلاده چطور است. سگ شما فرمان ” وایستا” را یاد گرفته است، پس اول این فرمان را به او بدهید. بعد بگویید که به سمت شما بیاید. بعد هم زمانی که بدون کشیدن قلاده راه رفت، به او تشویقی بدهید یا تحسینش کنید. هر زمان که سگتان قلاده را کشید، بایستید و راه نروید و منتظر شوید که سگ به سمت شما برگردد. این تمرین را در محیط‌های مختلف تکرار کنید. پیشنهاد می‌کنیم تمرین پیاده‌روی را به مرور از محیط‌های خلوت به محیط‌های شلوغ ببرید.

این تمرین نیاز به صبور و تداوم در آموزش دارد. یادتان باشد که در این تمرین باید سگ شما از قبل تمرینات نشستن و بیا پیش من را یاد گرفته باشد.

آموزش صبر کن به سگ (منتظر بمان)

یکی از دستورات بسیار مهم به سگ، آموزش ” منتظر بمان” است. چرا؟ چون این مهارت کنترل جنبه‌های رفتاری‌اش را بهبود می‌بخشد. این دستور می‌تواند در مواقعی که نیاز است سگ شما در یک شرایط هیجانی صبر کند و منتظر فرمان باشد، استفاده کنید. اما چطور  باید آن را آموزش دهید؟

در یک محیط آرام و خلوت قرار بگیرید. در این آموزش باید از کلماتی مثل ” وایسا” ، ” بمون” و یا ” صبر کن” استفاده کنید. تشویقی را هم طبق معمول همراه خود به محل تمرین ببرید. در ابتدا، سگ خودتان را متوجه کنید که باید به دستور ” وایسا” واکنش نشان دهد. این می‌تواند با نشستن آرام و تحت کنترل در یک مکان و موقعیت ثابت شروع شود. زمانی که سگ شما در حال حرکت است، دستور بدهید که صبر کند. این دستور را قاطعانه بیان کنید.

شاید سگ خیلی فوری و در همان تمرینات ابتدایی، به دستور شما واکنش نشان دهد. کمی صبر کنید و بعد سگتان را تشویق کنید. زمانی که سگ شما فرمان ” بمون” را به درستی انجام داد، حتما تشویقش کنید. زمانی که سگ شما صبر و مکث کرد، تشویقش کنید. حالا چه با خوراکی و چه با نوازش و تشویق کلامی. این تمرین را هم باید مدام تکرار کنید و در هر مرحله، مدت زمانی را که سگ باید منتظر بماند، افزایش دهید. زمانی این تمرین تثبیت می‌شود که شما آن را در موقعیت‌های مختلف مثل پارک، زمان پیاده‌روی و غیره تکرار کنید.

آموزش خوابیدن به سگ

آموزش خوابیدن به سگ یکی از دستورات مفیدی است که می‌تواند کمک کند به راحتی در مکان‌های خاص سگتان بخوابد. همین دستور ساده امنیت و آرامش شما و اطرافیانتان را تضمین می‌کند.

برای آموزش این دستور، در یک فضای آرام و خلوت قرار بگیرید و زمانی که سگتان آرام و خسته است، این تمرین را انجام دهید. معمولا بعد از یک فعالیت ورزشی یا وقت‌هایی که سگ شما به طور طبیعی می‌خواهد بخوابد، بهتر است تمرینات این آموزش را انجام دهید. وقتی سگ شما آرام شده و در فضای مخصوص به خوابش قرار گرفته است، دستور ” بخواب” را با یک صدای آرام و قاطع به آن بدهید. زمانی که سگ شما به درستی دستور “بخواب” شما را اجرا کرد و در مکان مخصوص خود برای خواب رفت، تشویقش کنید.

این فرآیند را به طور مداوم تمرین کنید. به مرور مدت زمانی که سگ شما می‌تواند در فضای خوابش باشد را افزایش دهید. با تمرین مداوم، سگ شما به درستی به دستور “بخواب” عادت می‌کند و کنترل خوابیدن را در می‌توانید به دست بگیرید.

حتما چک کنید که محیط خواب سگتان ایمن و راحت باشد و وسیله مضری در اطراف آن نباشد. مثل دیگر آموزش‌ها، باید در این مورد هم صبور و با حوصله باشید. یادتان باشد که این یکی از مهمترین تمرینات در زندگی یک سگ و صاحب آن است پس برای آن به طور ویژه زمان صرف کنید.

آموزش بخور و نخور به سگ

اینکه به سگ خودتان آموزش دهید که چه چیزی را بخورد و چه چیزی را نخورد، برای سلامتی و ایمنی آن بسیار مهم است. اما چطور آن را انجام دهید؟

مرزهای روشنی را در مورد چیزهایی که سگ شما می‌تواند بخورد و چیزهایی که نمی‌تواند بخورد تعیین کنید. مطمئن شوید که اعضای خانواده شما هم با این بایدها و نبایدها و قوانین هماهنگ هستند. حتما برای تهیه لیست بایدها و نبایدها، با یک دامپزشک مشورت کنید.

سگ خودتان را به دستور ” نخور” عادت دهید. قبل از آن می‌توانید به سگ خود دستور ” ولش کن” را آموزش دهید. این آموزش کمک می‌کند هم در مورد غذا و هم در مورد برداشتن اشیاء خطرناک و حساس، کنترل بیشتری روی سگ داشته باشید.

اجازه ندهید که سگ شما چه در خارج و چه در داخل منزل، زباله، گیاهان یا مدفوع خودش و حیوانات دیگر را بخورد. سگ شما باید یک رژیم غذایی متعادل و مشخص داشته باشد. او باید خوراکی‌ها و تشویقی‌های مناسب بخورد تا دیگر لوازم خانه را گاز نگیرد. همچنین این روش کمک می‌کند چیزهای خطرناک را هم نخورد.

هیچ وقت سگتان را برای خوردن یا نخوردن چیزی تنبیه نکنید. به جای این کار، توجه او را به اشیاء و خوراکی‌های مناسب جلب کنید و سعی کنید رفتار خوبش را تشویق نمایید. به مرور، قوانین و دستورات مورد نظرتان را تقویت کنید. با صبر و تکرار، سگ شما یاد می‌گیرد چه چیزهایی را حق دارد بخورد و چه چیزهایی برایش مناسب نیستند.

اگر سگ شما مشکلات رفتاری مداومی در بحث خوردن اشیاء نامناسب دارد، حتما از یک مشاور و مربی حرفه‌ای سگ برای رفع این مشکلات کمک بگیرید. قبل از آن هم، حتما با دامپزشکش مشورت داشته باشید.

آموزش نکشیدن قلاده به سگ

سگ شما باید بداند که هم‌قدم شما بودن چقدر ارزشمند است و نباید به هیچ وجه قلاده خود را بکشد. این آموزش امنیت شما و سگتان را تامین می‌کند و نباید به هیچ وجه آن را پشت گوش بیاندازید.

یکی از اولین قدم‌ها در آموزش نکشیدن قلاده سگ، آموزش ” وایسا” است. این دستور به سگ می‌گوید که وقتی کولارش کشیده می‌شود، باید صبر کند. آموزش را با یک کولار و بندی که می‌توانید راحت آن را جمع کرده و بکشید شروع کنید. با این کار سگ شما احساس کشیده شدن کولار را تجربه می‌‌کند.

وقتی که سگ شما به کشیده شدن قلاده واکنش نشان می‌دهد، دستور ” وایسا” را بدهید و منتظر باشید که سگ خودش را رها کرده و صبر کند. هر زمان که سگ به دستور ” آروم یا وایسا” پاسخ داد و کولار را نکشید، تشویقش کنید. به مرور سگتان را برای انجام این تمرینات به محیط‌های مختلف مثل خیابان، پارک یا هر قسمت مجاز و شلوغ دیگری ببرید تا کنترل هیجان در محیط را یاد بگیرد. تمرین و تکرار را فراموش نکنید.

  • نکته تکمیلی: اگر سگ شما به کشیدن قلاده عادت کرده است، می‌توانید از قلاده‌های آموزشی که باعث اعمال فشار روی کلیه‌های سگ می‌شوند و خود به خود سگ را وادار می‌کنند که درست قدم بردارد استفاده کنید. البته اگر روش اول را در تربیت سگ درست پیاده‌سازی کنید، روش دوم را نیاز نخواهید داشت. پس روش اول، اولویت بیشتری باید برای شما داشته باشد و اگر جواب نداد، به سراغ روش دوم بیایید.

چگونه سگی مطیع داشته باشیم؟

داشتن یک سگ مطیع، نیازمند آموزش مداوم، صبر و تشویق است. در ادامه اما تعدادی از نکاتی که کمک می‌کنند سگ فرمانبرداری داشته باشید را با هم بررسی می‌کنیم.

  1. تمرینات را سریعا شروع کنید: از همان زمانی که سگتان را به خانه می‌آورید، آن را آموزش دهید. سگ‌های جوان و توله‌ها، بسیار مشتاق یادگیری هستند. به همین دلیل اگر از همان روزهای اولیه تمرین کردن را با آن‌ها شروع کنید و دستورات ابتدایی را به آن‌ها آموزش دهید، به بهترین دوستان شما تبدیل خواهند شد.
  2. نشانش بدهید که رئیس کیست: سگ‌ها زندگی گروهی دارند و در محیط‌هایی که یک رهبر مشخصی وجود دارد، موفق‌تر و سالم‌تر عمل می‌کنند. خودتان را از طریق آموزش مداوم، تعیین قوانین و مرزها و با رفتاری آرام و قاطع، به عنوان رهبر به او بشناسانید.
  3. سگتان را تشویق کنید: رفتار خوبش را با خوراکی، تحسین یا بازی کردن تشویق کنید. تشویق شدن باعث می‌شود که سگتان رفتارهای مناسب خودش را تکرار کند و ارتباط عاطفی عمیق‌تری بین شما و حیوان خانگی شما ایجاد شود.
  4. ثابت قدم باشید: مدام دستورات و عبارات خود را زمان آموزش تغییر ندهید. قوانین را با ثبات اجرا کنید. پیام‌های ضد و نقیض می‌توانند سگ شما را گیج کنند و جلوی پیشرفت آن را بگیرند.
  5. صبور باشید: آموزش زمان و صبر نیاز دارد. با سگ خودتان صبورانه برخورد کنید و درک کنید که یادگیری مفاهیم و رفتارهای جدید ممکن است زمان‌بر باشد. در مواجهه با چالش‌ها یا موانع، آرام و مثبت برخورد کنید.
  6. جلسات آموزشی کوتاه و جذاب داشته باشید: سگ‌ها بازه زمانی توجهشان کوتاه است. پس جلسات آموزشی را بین 5 الی 10 دقیقه برگزار کنید و سعی کنید این آموزش‌ها سرگرم کننده باشند.
  7. سگتان را اجتماعی کنید: سگ خودتان را با محیط‌ها، افراد و حیوانات مختلف آشنا کنید تا انعطاف‌پذیر شوند و اعتماد به نفسشان در مواقع مختلف حفظ شود. اجتماعی‌سازی سگ به پیشگیری از مشکلات رفتاری آن‌ها بسیار کمک می‌کند و باعث می‌شود در شرایط مختلف فرمانبرداری بیشتری داشته باشند.
  8. از تجهیزات مناسب استفاده کنید: از ابزارهای آموزشی درست، مثل کولار و بند مناسب، خوراکی‌های تشویقی خوش مزه و مفید، کلیکر یا اسباب‌بازی استفاده کنید. به هیچ وجه از تکنیک‌های تنبیهی یا ابزارهایی که ممکن است سگتان را بترساند یا ناراحت کند، استفاده نکنید.
  9. از متخصصان کمک بگیرید: اگر با مشکلاتی در آموزش یا رفتار سگتان مواجه شدید، از یک مربی سگ حرفه‌ای یا رفتارشناس حیوانات کمک بگیرید. این افراد می‌توانند منتور یا راهنمای شما باشند.
  10. عشق و احترام را فراموش نکنید: شما باید ارتباط قوی‌ با سگتان را بر پایه عشق، اعتماد و احترام بسازید. سعی کنید با سگتان مهربانانه برخورد کرده و بیشتر درکش کنید. این کار باعث می‌شود سگ به صورت مشتاقانه فرمانبردار شما باشد.

آموزش جای دستشویی سگ

یکی از مهمترین آموزش‌های سگ، آموزش جای دستشویی به سگ است. در واقع اینکه سگ شما بداند کجا دستشویی کند، تاثیر زیادی در زندگی شما و سگتان خواهد داشت. اما چطور این آموزش را پیاده کنیم؟

یک زمان‌بندی منظم برای بیرون بردن سگتان از منزل داشته باشید. بیشتر سگ‌ها بعد از بیدار شدن و خوردن یا قبل از خوابیدن، نیاز به دستشویی رفتن دارد. اگر از این بعد به قضیه نگاه کنید، می‌توانید زمان‌های مناسبی برای بیرون بردن سگ و تثبیت الگوی دستشویی آن داشته باشید.

قبل از اینکه سگ شما بخواهد دستشویی کند، ممکن  است نشانه‌هایی از این خواسته را نشان می‌دهد. مثلا زوزه‌های ریز دارد، بیش از اندازه وول می‌خورد یا به دنبال محل مناسبی برای دستشویی می‌گردد. شناخت این نشانه‌ها و واکنش دادن به موقع به آن‌ها، بسیار مهم است.

در تربیت سگ شما باید از قبل به فکر محل دستشویی سگتان باشید. این مکان باید دور از مناطقی باشد که سگ ممکن است در حالت عادی به عنوان منطقه دستشویی انتخاب کند. وقتی سگ شما نشانه‌های دستشویی نشان می‌دهد،  آن را به مکان مشخص شده ببرید. از دستوراتی مثل ” برو بیرون” یا ” دستشویی کن” استفاده کنید.

هر زمان که سگ شما به صورت صحیح در مکان مشخص شده دستشویی کرد، آن را با تشویق، تحسین و پاداش تقویت کنید. تمرین مداوم و ادامه تعهد به زمان‌بندی به شدت روی سبک زندگی شما و پتتان تاثیر دارد. در صورتی که سگ برای این کار در محل‌های مناسب آموزش ببیند، جلوی رخ دادن حوادث گرفته می‌شود. اگر سگ شما در محل نامناسب دستشویی کرد، به سرعت آن را به محل مناسب هدایت کنید و از تشویق برای یاد دادن جای درست استفاده کنید. بسیاری از افراد می‌گویند که اسپری‌ها و موادی وجود دارند که سگتان را به سمت جای درست دستشویی می‌کشانند. می‌توانید این موارد را هم تست کنید. اما در کل، نکات گفته شده برای این آموزش کافی است.

آیا تربیت سگ بالغ امکان پذیر است؟

قطعا سگ بالغ را هم می‌توانید آموزش دهید. درست است که سگ‌های جوان به دلیل سن کم و تمایل بیشتر به جلب توجه و رضایت صاحبشان، بهتر به آموزش‌ها واکنش نشان می‌دهند، اما سگ‌های بالغ همچنان می‌توانند از طریق تکنیک‌های آموزشی مناسب، رفتارها و دستورات جدیدی را یاد بگیرند. اما چطور؟ بیایید با هم بیشتر در مورد این مسئله صحبت کنیم.

باید صبور باشید. سگ‌های بالغ ممکن است عادت‌ها یا رفتارهایی را به صورت خودجوش کسب کرده باشند، پس طبیعی است که زمان بیشتری برای تغییر این الگوها نیاز داشته باشید.

حتما سگ بالغتان را بیشتر تشویق کنید. دادن تشویقی خوراکی و بازی با آن، برای آموزش سگ‌های بالغ بسیار موثر است. تشویق رفتارها مطلوب باعث می‌شود که سگ بالغ شما آن را تکرار کند.

باید در روش‌های آموزش خود، دستورات و انتظاراتتان از سگ بالغ، بسیار ثابت قدم باشید. اطمینان حاصل کنید که تمام اعضای خانواده‌تان از همان روش شما استفاده می‌کنند و متعهد به قوانین هستند.

آموزش سگ بالغ را با دستورات ابتدایی مثل بنشین، بمان، بیا و بخواب شروع کنید. این دستورات پایه، ساختاری را فراهم می‌کنند که رابطه شما و سگ بالغتان قوی‌تر شود. متاسفانه خیلی از افراد هستند که توقع دارند سگ به خودی خود این دستورات را بلد بوده و اجرا کند. جلسات آموزشی را به چشم یک کار سودمند و یک فرصت عالی برای تربیت همراه با وفای خود ببینید.

اگر سگ بالغ شما مشکلات رفتاری خاصی مثل کشیدن بند قلاده یا پرخاشگری دارد، از یک مربی حرفه‌ای یا رفتارشناس حیوانات برای پیدا کردن راه‌حل‌های مناسب کمک بگیرید. این افراد به شما استراتژی‌هایی را ارائه می‌دهند که به طور موثر روی مشکلات ادراکی سگ شما اثرگذار خواهد بود.

زمان آموزش به سگ بالغ خود، به مشکلات سلامتی و یا محدودیت‌های فیزیکی آن هم توجه کنید. بعضی از روش‌های آموزشی و فعالیت‌ها شاید راحتی و ایمنی سگ شما را به خطر بیاندازد. شاید سگ شما دچار مشکلات سلامتی مثل مشکلات قلبی باشد و در این صورت، تمریناتی مثل دویدن زیاد برای شبیه به شکنجه خواهد بود. بنابراین قبل از آموزش با دامپزشک آن مشورت کنید. در نهایت، صبر، تعهد و تشویق، راه تربیت سگ چه به صورت بالغ و چه توله است.

بیشتر ببینید

برنامه های مرتبط

جردن ولچ
ایمان گادژی
تاکر کارلسون
جنسن هوانگ
نقد و بررسی

از دیدگاه بینندگان

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پادکست

بزودی | بروزشده

بزودی
هیچ داده ای یافت نشد
پیمایش به بالا
همراه ما باشید
اینستاگرام سایت

ارایه آخرین اخبار و فیلم های ایران و جهان

تلگرام سایت

ارایه آخرین اخبار و فیلم های ایران و جهان

اطلاعات تماس
درخواست پادکست و فیلم