کشف معمای استیو وزنیاک؛ ذهن درخشان اپل

کشف معمای استیو وزنیاک؛ ذهن درخشان اپل

آنچه در این مطلب خواهید خواند

استیو وزنیاک، قهرمان گمنام ساختمان اپل، اسمی که اغلب در کنار استیو جابز فقید قرار می‌گیرد. با این حال، کمک وزنیاک به دنیای فناوری و مسیر شخصی او به اپل، درست به اندازه نقش استیو جابز جذاب و مهم است.  در حوزه فناوری و نوآوری، افراد کمی هستند که مثل او، اثری غیرقابل انکار از خود به جا گذاشته باشند. درخشش و روحیه تسلیم ناپذیر وزنیاک به فناوری، باعث شده است که جهان امروز ما تغییرات مفید و جذاب زیادی داشته باشد. ما در ادامه قرار است زندگی این فرد افسانه‌ای در دنیای تکنولوژی را بررسی کنیم. تمام اطلاعات مهم زندگی او از تولد تا شروع به کار در اپل، همه و همه را مطرح خواهیم کرد.

تولد و علاقه استیو وزنیاک به الکترونیک

استیو وزنیاک در 11 اوت سال 1950، در سن خوزه کالیفرنیا متولد شد. اطلاعات زیادی در مورد خانواده استیو وجود ندارد. بیشترین قسمت مورد بحث راجع به او، نبوغ او در دنیای الکترونیک است. او از همان ابتدای کودکی خود، نسبت به الکترونیک علاقه نشان می‌داد. استیو آزمایش‌های مختلفی را در دوران کودکی روی رادیوهای ترانزیستوری انجام می‌داد. کمی که بزرگتر شد، رایانه‌های اولیه‌ای مثل Altair 8800 را سرهم‌بندی می‌کرد. در کل اشتیاق و نبوغ وزنیاک حتی در سال‌های کودکی او هم کاملا مشهود بود.

دبیرستان کوپرتینو نقش مهمی در شکل دادن طرز فکر وزنیاک داشت. او در این دبیرستان با استیو جابز آشنا شد. تصور کنید دوست دوران دبیرستان شما، به همکار، شریک تجاری و دوست همیشگی شما تبدیل شود. آن‌ها با هم ریسک کردن و جابجایی مرزهای آموزشی را یاد گرفتند. تصور کنید این دو نابغه، سیستم تلفن مدرسه خود را هک کرده بودند.

تولد و علاقه استیو وزنیاک به الکترونیک

نقطه عطف مسیر تحصیلی وزنیاک، ثبت نام در دانشگاه برکلی کالیفرنیا بود. او در رشته مهندسی برق و علوم کامپیوتر تحیل می‌کرد. به همین دلیل هم در بحث اختراعات نوین و طراحی بدنه تکنولوژی‌های آینده بسیار عمیق شده بود. او در حال تحصیل بود که انقلاب ضدفرهنگی دهه 1960 را تجربه کرد و باعث شد دیدگاه غیرمتعارفی نسبت به زندگی و فناوری داشته باشد.

فقط شش ماه به پایان دوره تحصیلی او باقی مانده بود که تصمیم گرفت جسورانه عمل کند و مثل جابز از دانشگاه انصراف دهد. فکر پشت این اقدام، شروع سفر کارآفرینی آن‌ها بود. این حرکت در نهایت سرنوشت آن‌ها را مشخص می‌کرد، چون وزنیاک عاشق طراحی و ساخت رایانه بود و حالا فرصتی برایش فراهم شده بود تا به عشق دیرینه خود برسد. تمرکز خاص و پیگیری بی‌وقفه او در دنیای نوآوری منجر به ایجاد Apple I و متعاقبا Apple II شد. همین دو پروژه دنیای صنعت کامپیوترهای شخصی را برای همیشه متحول کردند.

شاید فکر کنید که استیو وزنیاک به عنوان کسی که از دانشگاه انصراف داده است، اهمیتی برای بحث آموزش قائل نیست. اما برعکس، او خیلی روی طراحی برنامه‌های آموزشی خلاقانه و کاربردی سرمایه‌گذاری کرده است و بیشتر از چیزی که فکر کنید بر اهمیت تحصیل و حل خلاقانه مشکلات تاکید دارد.

استیو وزنیاک و تاسیس اپل

استیو جابز و وزنیاک با نبوغ فناوری وزنیاک و عزم و اراده‌ی فولادین جابز، گروه قدرتمندی را به اسم The Dynamic Duo تشکیل دادند و همه چیز از این گروه شروع شد. حتما شما هم عکس معروف گاراژ خانه‌ی پدری استیو جابز را دیده‌اید و جمله معروف ” همه چیز از یک گاراژ شروع شد” را شنیده‌اید. واقعیت این است که واقعا این گاراژ وجود داشته و زادگاه تمام ایده‌ها و نمونه‌های اولیه‌ی آن‌ها، همان گاراژ بوده است. تصور کنید Apple I که اولین کامپیوتر آن‌ها بود هم در آن گاراژ ساخته شد.

استیو وزنیاک و تاسیس اپل

استیو به عنوان یک ذهن مبتکر، در سال 1976 در کنار استیو جابز اپل را تاسیس کرد. همه استیو جابز را می‌شناسیم اما زندگینامه او هم یکی از جذاب‌ترین بیوگرافی‌های عصر حاضر است که توصیه می‌کنیم حتما آن را مطالعه کنید.  شکی وجود ندارد که ‏این دو دوست، صنعت فناوری را متحول کرده‌ و پایه و اساس موفقیت اپل را پی‌ریزی کرده‌اند. با این حال، ‏برخلاف جابز، تمرکز وزنیاک در درجه اول بر جنبه‌های مهندسی و فنی محصولات اپل بود و همین توجه ویژه ‏باعث شد که او به عنوان یک دانشمند مهندسی در دنیا شناخته شود. ‏

Apple I

Apple I فقط یک کامپیوتر نبود. این دستگاه بازی را به طور کل تغییر داد. طراحی جمع و جور و رابط کاربر پسندش، توجه علاقه‌مندان به فناوری و حرفه‌ای‌ها را به خود جلب کرد. این دستگاه متفاوت و مدرن، راه را برای Apple II هموار کرد و باعث شد موقعیت اپل در بازار تقویت شود. در واقع چشم‌انداز محاسباتی را برای همیشه متحول کرد.

The Macintosh

عرضه مکینتاش در سال 1984 یکی دیگر از لحظات بزرگ برای اپل بود. این کامپیوتر با رابط گرافیکی و موس خود، انقلابی در نحوه تعامل کاربران با فناوری ایجاد کرد. اگرچه مکینتاش با انتقادات اولیه روبرو شد، اما خیلی سریع هم طرفداران خود را پیدا کرد و موقعیت اپل را به عنوان یک شرکت پیشرو در صنعت تقویت کرد. اگر دقت کرده باشید، طراحی مهندسی این دستگاه‌ دلیل موفقیتش شده بود پس اپل این طراحی درست را مدیون وزنیاک و دیدگاه مهندسی قدرتمندش بوده است.

The Macintosh

استیو وزنیاک و ورود به عرصه‌های مختلف

استیو وزنیاک فقط عاشق کامپیوتر نبود. او زمینه‌های مختلف دیگری مثل رباتیک، اختراع سیستم کنترل از راه دور جهان و حتی ساخت ماشین الکتریکی را خیلی زودتر از دیگر همکارانش دنبال می‌کرد. در واقع هیچ وقت دست از کاوش و آزمایش روی این پروژه‌ها برنداشت. همین روحیه چیزی بود که او را به یک الگوی الهام‌بخش برای نسل‌های مختلفی که به فناوری علاقه داشتند تبدیل کرد. نتیجه دیگر کاوش‌های بی‌وقفه‌ی او این بود که اپل را وادار می‌کرد به طور مستمر مرزهای تکنولوژی را جابجا کنند و مدام اعضای این شرکت بزرگ، اطلاعات خود را آپدیت نگه‌دارند.

عقاید بشردوستانه وزنیاک

پشت ذهن نابغه‌ی او، فردی دلسوز و به شدت فروتن نهفته بود. استیو وزنیاک که به خاطر شخصیت صمیمی و قابل دسترس خود مشهور بود، اعتقاد داشت که باید دانش خودش را در اختیار علاقه‌مندان قرار دهد تا هر فردی بتواند جهان مورد نظر خودش را در حوزه تکنولوژی و فناوری بسازد.

عقاید بشردوستانه وزنیاک

او تعامل زیادی با جامعه داشت و همیشه در دانشگاه‌های مختلف جهان سخنرانی‌های مفید و قابل تاملی برگزار می‌کند. چیزی که بسیاری از غول‌های تکنولوژی حاضر به انجام آن نیستند و احساس می‌کنند نباید وقت خود را در این بخش هدر بدهند.

استیو وزنیاک و ترک اپل

وزنیاک پس از اینکه در سال 1985 از کمپانی اپل جدا شد، به هیچ وجه دست از تلاش نکشید. او همچنان به دنیای فناوری متصل بود و به عنوان مشاور به چندین استارتاپ کمک می‌کرد. حتی تلاش‌های بشردوستانه او روز به روز بیشتر می‌شد. فداکاری او برای کمک به دیگران از طریق فناوری، آموزش و خلاقیت، جایگاه او را به عنوان یک رهبر و پیشروی به شدت خوش‌قلب، مجدد به تمام جهان معرفی کرد.

حقایق جالب در مورد استیو

زندگی استیو جنبه‌های بسیار متفاوتی دارد که واقعا جذاب و عجیب هستند. در ادامه بعضی از شگفت‌انگیزترین و غیرمعمول‌ترین حقایق را در مورد این نابغه هیجان‌انگیز در کنار دیگر نابغه اپل یعنی جانی آیو مورد بررسی قرار می‌دهیم.

1.     شوخ‌طبعی استیو وزنیاک

وزنیاک فراتر از مهارت‌های فنی بی‌نظیر خودش است. او واقعا شوخ‌طبع است. به عنوان مثال، او در دوره دانشجویی خود در دانشگاه برکلی، سیستم Dial-a-Joke را تاسیس کرد. افراد با کمک این سیستم با یک شماره خاص تماس می‌گرفتند و به یک جوک ضبط شده گوش می‌دادند. حتی می‌توانستند با تماس‌گیرندگان دیگر شوخی کنند و حتی صدای خنده پخش کنند. این سیستم در حال حاضر خیلی مسخره به نظر می‌رسد اما چنین سیستمی برای سال‌ 1960، جذاب به نظر می‌رسید. همین که یک فرد موثر در آن دوران به همچین ایده‌ای فکر کرده است، نشان می‌دهد ذهنیت شوخ‌طبعی دارد.

شوخ‌طبعی استیو وزنیاک

2.     بدنامی Blue Box

وزنیاک سال‌ها قبل از اینکه اپل را به همراه استیو جابز تاسیس کند، وارد دنیای هک شد. او یک Blue Box را طراحی کرد. این جعبه دستگاهی بود که با تقلید زنگ‌های استفاده شده توسط شرکت‌های تلفن، کاری می‌کرد که افراد بتوانند تماس طولانی و رایگان داشته باشند. جعبه آبی نشان می‌دهد که او کمی دوست داشت شبیه به رابین‌هود باشد و از طرفی هم دلش می‌خواست درک عمیق‌تری در سیستم‌ها و دستکاری آن‌ها داشته باشد. این ویژگی شخصیتی باعث شد نوآوری‌های خارق‌العاده‌ای را در ادامه زندگی خود خلق کند.

3.     دوره آموزشی

همانطور که گفتیم وزنیاک دوست داشت اطلاعات خود را به دیگران منتقل کند و واقعا هم یک مربی و مدرس پرشور و توانمند بود. بعد از خروجش از اپل، برای مدت کوتاهی به تدریس پرداخت. استیو وزنیاک به دانش‌آموزان دبیرستانی در لوس گاتوس کالیفرنیا، علوم کامپیوتر تدریس می‌کرد. این انتخاب شغلی غیرمنتظره مهر تاییدی بود بر اینکه او دوست دارد دانش خودش را به اشتراک بگذارد و به یک فرد الهام‌بخش برای نسل‌های بعدی تبدیل شود.

دوره آموزشی

4.     رقصنده ماهر

استیو یک مهندس کار درست و پیشرو است که استعداد زیادی هم در رقص دارد. شما در این مسئله تناقضی می‌بینید؟ اینکه افراد پیشرو هم بتوانند ابعاد مختلف روح و زندگی خود را همزمان مدیریت کنند، دقیقا همان نقطه عطفی است که در زمان حیات خود تجربه می‌کنند. استیو در سال 2009، در برنامه تلویزیونی محبوب Dance with Stars شرکت کرد. وزنیاک با وجود تجربه محدود خود در رقص، قلب تماشاگران را با اجراهای سرگرم‌کننده خود تسخیر کرد و ثابت کرد که می‌تواند با قاطعیت و جذابیت زمین رقص را هم به آتش بکشد.

5.     علاقه به Segway Polo

یکی دیگر از جنبه‌های عجیب زندگی او حول محور عشق او به Segway Polo می‌چرخد. او بنیانگذار و کاپیتان تیم Silicon Valley earthquakes، یکی از اولین تیم‌های رسمی سگوی پولو در جهان است. این ورزش منحصر به فرد، ترکیبی از فناوری و ورزش است و توانای وزنیاک را در ترکیب حوزه مورد علاقه خود با دنیای سرگرمی‌های غیرمتعارف نشان می‌دهد.

6.     حضور استیو در کمیک بوک

استیو وزنیاک در سال 2017، به عنوان یک شخصیت در مجموعه کتاب‌های مصور یا همان کمیک بوک‌های Woz of Oz توسط استودیو Arcana معرفی شد. رابطه راحت و روحیه فروتنانه‌ی استیو باعث شد تا او نفوذ زیادی در فرهنگ و حوزه‌های مختلف داشته باشد.

حضور استیو در کمیک بوک

معروف‌ترین پادکست‌هایی که استیو  وزنیاک در آن‌ها حضور داشته است

در این بخش از معرفی مدرسه صفر تا صد، اکثر نکاتی که باید در نگاه اول در مورد استیو بدانید را گفتیم. اما برای اینکه بتوانید بیشتر و دقیق‌تر با شخصیت و تفکرات او آشنا شوید، باید زندگی و چالش‌های او را از زبان خودش بشنوید. به همین دلیل هم ما در ادامه به شما چند مورد از معروف‌ترین پادکست‌هایی که وزنیاک در آن‌ها حضور داشته است را معرفی می‌کنیم.

The Joe Rogan Experience

پادکست جو روگن نیازی به معرفی ندارد چون خود جو به عنوان یک فرد مشهور و تاثیرگذار، با اغلب افراد موثر دنیای فناوری مصاحبه کرده است. قبلا در مورد خود جو روگن و زندگینامه او صحبت کرده‌ایم. اما پادکستی که استیو در آن حضور داشت، یکی از محبوب‌ترین اپیزودهایی است که مردم آن را گوش داده‌اند. او در مورد روزهای اولیه خود در اپل، اهمیت آموزش، هوش مصنوعی و نکات مفید دیگری صحبت کرد. توانایی او در ساده‌سازی مفاهیم پیچیده و انتقال آن‌ها به شیوه‌ای سرگرم‌کننده، باز هم نابغه بودنش را به نمایش گذاشت.

Masters of Scale

Masters of Scale پادکست رید هافمن است. در مورد ریدهافمن، بنیانگذار لینکدین هم قبلا به طور مفصل صحبت کرده‌ایم و دیدگاه‌ها و اقدامات او را مورد بررسی قرار دادیم. اما اپیزودی که با وزنیاک ضبط کرده است، متفاوت و جذاب است. آن‌ها در مورد استراتژی‌های رشد شرکت‌های موفق صحبت کردند و داستان‌های جذابی از شروع به کار اپل را به اشتراک گذاشت و رازهای پشت پرده رشد تصاعدی این شرکت را برملا کرد. بینش و تفکرات این مغز متفکر را در مورد کارآفرینی در این اپیزود مشخص شد.

The Rubin Report

پادکست دیو روبین، بستری را برای روشنفکران فراهم می‌کند تا ایده‌های غیر متعارف خود را به اشتراک بگذارند. حضور استیو وزنیاک در این پادکست نشان داد او برای بررسی دیدگاه‌های مختلف واقعا مشتاق است. وزنیاک با درگیر شدن در بحث‌های فکری پیرامون هوش مصنوعی، نظارت، حریم خصوصی و آینده فناوری،اشتیاق خود را به ملاحظات اخلاقی در عصر دیجیتال نشان داد و باعث شد مخاطبان این اپیزود از او الهام بگیرند.

The Tim Ferriss Show

تیم فریس، نویسنده و کارآفرین مشهور، میزبان گفتگوهای جذاب با افراد موفق در زمینه‌های مختلف است. زمانی که استیو در یکی از اپیزودهای پادکست او حضور پیدا کرد، مخاطبان با ذوق زیادی داستان زندگی او را دنبال کردند. در این پادکست ذهنیت یک نابغه فناوری و همچنین فلسفه زندگی او در مورد موفقیت، خلاقیت و پذیرش شکست را درک می‌کنید.

The Nerdist Podcast

پادکست کریس هاردویک، طرفداران اختصاصی خود را دارند و به دنبال گفتگوهای عمیق با نمادهای فرهنگ پاپ مورد علاقه خود هستند. در اپیزودی که استیو حضور دارد، کریس و استیو وارد دنیای فرهنگ گیک‌ها شدند و در مورد عشق خود به بازی‌های کامپیوتری ، داستان‌های علمی تخیلی و تلاقی فناوری و سرگرمی صحبت کردند. این پادکست واقعا متفاوت و جذاب است و توصیه می‌کنیم حتما آن را دنبال کنید.

در کل، حضور استیو در پادکست‌های مختلف و طرفداران و علاقه‌مندان به فناوری فرصتی داده است تا با ذهن برجسته و خاص او در سطح صمیمی‌تری آشنا شوند.

نقل قول‌های معروف استیو وزنیاک

” هرگز به کامپیوتری که نمی‌توانید از پنجره بیرون پرتاب کنید، اعتماد نکنید.”

این نقل قول طنزآمیز استیو وزنیاک، به ما یادآوری می‌کند که نسبت به فناوری شک و تردید سالم داشته باشیم. در عصری که به شدت به ماشین‌ها متکی هستیم، لازم است که به یادمان باشد که شهود و قضاوت انسان همیشه باید غالب باشد. همین دیدگاه وزنیاک نشان می‌دهد که نباید در عصر حاضر نگران وجود هوش مصنوعی باشیم چون به هیچ عنوان جایگزین ذهن انسان نخواهند شد و ارزش مشابه ندارند.

نقل قول‌های معروف استیو وزنیاک

” مهمترین چیز در یک شرکت فناوری، کالیبراسیون افرادی است که شما استخدام کرده‌اید.”

تاکید وزنیاک بر ارزش افراد در یک شرکت حاکی از اهمیت کار تیمی و همکاری منسجم است. در حالی که فناوری بدون شک بسیار مهم است، این افراد در پشت ماشین‌ها هستند که در نهایت پیشرفت و نوآوری را هدایت می‌کنند. در واقع استیو تاکید کرده است که اولویت اصلی شما باید ایجاد محیط کاری مثبت و مشارکتی باشد تا استعدادها بتوانند در آن شکوفا شوند.

” شما باید متفاوت فکر کنید و باید وضعیت موجود را به چالش بکشید.”

وزنیاک در این نقل قول افراد را تشویق می‌کند تا خرد متعارف را زیر سوال ببرند و خارج از چارچوب فکر کنند. این پیامی است که نه تنها برای مهندسان و کارآفرینان، بلکه برای هر کسی است که به دنبال رهایی از محدودیت‌های تحمیل شده توسط جامعه است. ذهنیت کارآفرینی او یادآوری می‌کند که نوآوری واقعی از به چالش کشیدن هنجارها و موقعیت‌های موجود ناشی می‌شود.

سخن پایانی

ما در مدرسه صفر تا صد همیشه در تلاش هستیم تا بیوگرافی و دیدگاه‌های افراد مهم و تاثیرگذار دنیای امروز مانند لکس فریدمن، اندرو هوبرمن ، برایان چسکی و  جردن پیترسون را بررسی و منتشر کنیم تا بتوانید خیلی سریع و از یک منبع معتبر فارسی‌زبان، این دیدگاه‌ها را دریافت کنید. در این قسمت هم به بررسی زندگینامه و شخصیت استیو وزنیاک، یکی از موسسان کمپانی اپل پرداختیم. تحصیلات، تفکرات و اقدامات او در اپل و دنیای تکنولوژی را بررسی کردیم و منابع جدیدی برای شناخت بیشتر او را معرفی کردیم.

بیشتر ببینید

برنامه های مرتبط

جردن ولچ
ایمان گادژی
تاکر کارلسون
جنسن هوانگ
نقد و بررسی

از دیدگاه بینندگان

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پادکست

بزودی | بروزشده

بزودی
هیچ داده ای یافت نشد
پیمایش به بالا
همراه ما باشید
اینستاگرام سایت

ارایه آخرین اخبار و فیلم های ایران و جهان

تلگرام سایت

ارایه آخرین اخبار و فیلم های ایران و جهان

اطلاعات تماس
درخواست پادکست و فیلم